Categorii
Intrebari de la cititori

Cost acoperis 2 ape – mai mare decat fundatia casei?

Buna ziua. Costul pentru placa la acoperis in 2 ape este mai mic sau mai mare decat fundatia casei? Tocmai am terminat fundatia casei si suntem la stalpii fundatiei si zidarie! Multumesc.


Intrebare de la Costi, pe adresa redactiei: Cost acoperis 2 ape – mai mare decat fundatia casei?

6 răspunsuri la “Cost acoperis 2 ape – mai mare decat fundatia casei?”

cand te-ai inteles cu constructorul nu ai stiut pretul ? Sau faci casa pe bucati ? fundatia cu o firma , doi stalpi cu dorel si jumatate de placa cu vasilica? Daca nu iti ajung banii ptr vila cu sapte bai si cinspe camere fa-ti o casuta cu trei-patru camere de 80-100 mp dar pe care sa o faci cu materiale de calitate si meseriasi bine platiti . Astfel vei face o casa mai mica dar trainica . Dar asa e romanul sa faca casoaia mare ca sa moara dusmanii si cand ajunge la placa vede ca nu mai are bani.

NIKO: abtine te daca nu ai feedback constructiv! Rasa romaneasca care-i spurcata. Nu, inca nu am discutat dar as vrea sa fiu pregatit…

Mare dreptate are Niko. Toti (editat de admin) isi fac case cat mai mari cu enspe mii de echipe de dorei, fac compromisuri la structura, la calitate si se caciulesc la fiecare banut.

„placa la acoperis in 2 ape”? Sa lamurim: placa (banuiesc) este planseul din beton armat dintre parter si etaj. Pentru a face un cost estimativ, luati proiectul si vedeti ce grosime are „placa”. Functie de deschiderile de la parter incepe cu 12 cm si poate merge la 18 cm (exemplu). Inmultit cu suprafata si aflati cati metri cubi de beton intra. Tipul de beton (minim) B250. Tot in proiect (calculul de structura) gasiti si necesarul de fier pentru „placa”(planseu). Cantitatea inmultita cu 3,25 lei / kg (fasonat – adica gata pregatit de montaj) si aflati cat costa „fierul”. La astea se adauga lemnul pentru cofrag (scandura si rigle 10 cm x 10 cm la 3 sau 4 m.). Popi metalici functie de suprafata (aprox. 150 -200 buc.). Manopera functie de echipa ce face lucrarea (cofrat, legat fier, turnat beton cifa, etc.). Spor la treaba!

Buna Teko multumesc pentru informatii, foarte clare! Da planseu din beton dintre parter si etaj. Suprafata utila este de 196 mp parter fara etaj! Multumesc mult.

Buna ziua
De obicei cea mai costoasa parte a unei case este fundația până la cota „0” care poate ajunge an cazul dvs la 35-40 la sută din costul construcției la roșu, la fel parte costoasa e și acoperișul daca cum ati specificat vine cu placa peste parter..
Construim case la roșu și la cheie 0735776358

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *