Categorii
Viata la tara

Cum am recuperat banii pe solarul de la Dedeman care s-a rupt

V-am promis ca revin cu update despre solarul cumparat de la Dedeman, care s-a rupt la ninsoarea din martie. Mi-au returnat banii, dar iata povestea pe scurt:


Va aduceti aminte ca am filmat (poti gasi video aici: Solarul de la Dedeman, dezastru – rupt complet dupa prima ninsoare – Video). Le-am scris in formularul de contact de pe siteul Dedeman, si in plus am comentat si la pagina de produs a solarului, tot din siteul lor. In ambele locuri le-am trimis si pozele facute de mine cu solarul distrus si filmarea. La scurt timp am fost sunat si mi s-a comunicat ca a fost preluata plangerea si ca voi fi contactat in 24 de ore de catre un reprezentant Dedeman. Dupa doua zile de asteptare am decis sa scriu la ANPC. Intamplator sau nu, in ziua in care am scris la ANPC am primit un mail de la un reprezentant Dedeman in care mi se comunica faptul ca in garantia produsului este specificat ca se pierde garantia in caz de ninsoare si daca este montat iarna.

Eu facusem un print screen la garantia solarului de pe siteul producatorului (Yurta) unde se specifica ca garantia se pierde doar in caz de: vijelii, grindina, seceta prelungita sau ger puternic. Deci nu si zapada. In plus, solarul a fost cumparat pe 2 martie (deci era deja primavara in calendar), asadar nu l-am montat iarna, asa cum imi sugera reprezentantul Dedeman.

I-am raspuns la mail cu detaliile de mai sus, dupa care am fost sunat si mi s-a spus ca imi vor returna banii daca duc produsul (solarul rupt si distrus) inapoi. Cu toate ca le-am explicat ca in aceasta perioada eu nu mai ies din curte, mi-au spus ca altfel nu imi vor returna banii, asa ca am fost nevoit sa vorbesc cu un vecin care are remorca, sa il incarcam in remorca lui (in stadiul in care era nu ar mai fi avut loc in masina mea), i-am platit 100 de lei si am plecat impreuna la Dedeman Sibiu.

Asta e povestea pe scurt, seful de magazin de la Sibiu s-a comportat impecabil, iar azi mi-au intrat banii in cont.

Acestea fiind zise, urmeaza sa va tin la curent cu noul solar, la care lucrez deja, si pe care doresc sa il finalizez pana sa creasca rasadurile de rosii mari si bune de plantat afara :).

4 răspunsuri la “Cum am recuperat banii pe solarul de la Dedeman care s-a rupt”

Trebuiau cerute despăgubiri morale și costul transportului ! Dacă refuzau îi chemați în instanță și acolo se schimba radical situația. Asemănător am pățit și eu cu un acoperiș cu țiglă din tablă, cumpărat de la un alt distribuitor. După 3 ani s-a albit tot acoperișul. Tabla au consimțit ca să mi-o aducă dar nu vroiau să-mi plătească manopera de demontare – montare. În instanță, firma respectivă a trebuit să-mi plătească totul, adică, manoperă, avocat, expert și daune morale !

Multumim, Stela

@Ionescu Gheorghe, sunt multumit ca am recuperat banii ca sa pot face un solar nou.

Doar asa reusim sa mai schimbam ceva in tara asta – nu trebuie sa renuntam ci sa ne obtinem drepturile. Daca toata lumea zice „las ca merge” lucrurile merg din prost in mai prost. Felicitari

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *