Categorii
Intrebari de la cititori

Doua variante de impartire a unei garsoniere in doua camere

Buna ziua, sanatate si pace acum si intodeauna. Va rog si bineinteles daca vreti, sa ma ajutati atat cat este posibil. Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea:


In urma cu mai multi ani am achizitionat o garsoniera (plan varianta initiala). Dupa un timp am incercat sa vand si sa cumpar un apartament mic pentru ca mi-am dorit sa am doua camere. Acest lucru a fost dificil, deoarece tranzatia de vanzare – cumparare nu a functionat (cand erau cumparatori nu erau vanzatori si tot asa), fapt ce m-a determinat sa gandesc ca nu era bine sa fac acest demers. Pentru a realiza dorinta de a avea a doua camera, am gandit o reimpartire a spatiului detinut.

Dupa cum veti vedea in desenele anexate, am modificat spatiul ca in plan varianta B, rezultand cele doua camere. Precizez ca toate usile din locuinta au geam sablat pe toata inaltimea pentru a putea patrunde lumina, dar sa nu se vada dintr-o incapere in alta. Astfel, camera principala 1 a devenit spatiul de primire, iar spatiul 2 spatiul de dormit.

In aceasta camera 2 am izolat atat parapetul de sub fereastra, peretele din exterior, pardoseala cu izolatie extrudat de 3 cm plus parchetul de 8 mm si am opturat un ochi din fereastra devenind de la 2.15 m la 1.40 m pentru a nu avea o suprafata rece foarte mare. Jumatate din suprafata pardoselii spatiului 2, cea de langa fereastra se afla peste logia vecinului, spatiu ce nu este incalzit si mai tot timpul geamul este rabatat. Precizez ca toti peretii acestei incaperi 2 sunt calzi. Caloriferul montat initial a fost unul cu elementi mai multi, fiind plasat sub fereastra unui perete de exterior. Datorita faptului ca era sufocant am schimbat caloriferul cu unul cu elementi mai putini, temperatura devenind normala.

M-am documentat si am cumparat un termometru cu hidrometru si pentru masurarea umiditatii. Valorile erau in parametrii normali. Am montat si o usita intre spatiul 2 de dormit si bucatarie, avand rol atat pentru circularea aerului cat si pentru o trecere directa dintre cele doua spatii.

Si toate astea pentru a asigura un confort optim. Efectul nu a fost cel dorit. Dimineata ma sculam cu ochii umflati si am avut, inca am probleme respiratorii. De ceva timp dorm in camera 1, iar efectele ce m-au afectat nu mai persista, deci nu stiu care este cauza disconfortului din camera 2.

Ei bine, voi dormi in prima camera, dar scopul de a avea a doua camera si investitia facuta au fost zadarnice. In functie de raspunsul dat ca specialisti la cele aratate, voi vedea unde am gresit si ce ar trebui remediat. Mentionez ca efortul a fost peste asteptari.

O alta varianta la care m-am gandit ar fi urmatoarea:

Sa vand aceasta locuinta cu reamenajarea facuta si sa cumpar aceeasi garsoniera in varianta initiala fara imbunatatiri. Aceste imobile sunt disponibile si sunt mai ieftine. Nu-mi permit altceva.

Pentru ca doresc sa am doua incaperii independente si avand in vedere cele anterioare, ma gandesc la o reamenajare ca in varianta A. In aceasta varianta, logia s-a dovedit ca are si ea rol important, pastrarea la temperatura mai putin calda a anumitor produse alimentare si chiar uscatorul de rufe. Sub fiecare plan am descris avantajele si dezavantajele fiecarei variante.

Cum vedeti dvs. aceaste reamenajeri, A si B, iar in varianta A, daca ar arata ca o locuinta si cum sa amplasez mobilierul, tinand cont de forma acestor camere rezultate?

Cu siguranta, ca specialisti, aveti cele mai avizate moduri de reamenajare, de accea va rog sa-mi sugerati ce varianta sa adopt sau alta varianta propusa de dvs. ca fiind cea mai buna, astfel sa rezulte spatii delimitate si independente ca functiuni. Imi cer scuze pentru descrierea amanuntita, dar am vrut sa fiu inteleasa corect. Multumesc anticipat.

Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Doua variante de impartire a unei garsoniere in doua camere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *