Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Garduri rustice impletite din crengute si nuiele – utile si simplu de facut

In urma cu cateva saptamani Andrei a tuns pomii din livada si am ramas cu un morman de crengi carora trebuie sa le gasim o utilitate. Daca am fi avut un tocator de crengi le-am fi tocat pe toate si le-am fi asternut la baza pomilor pentru a-i proteja de seceta pe timp de vara. Insa pentru ca nu avem asa ceva si pentru ca se arata ca vom avea destul timp liber in aceasta primavara, ma gandesc ca o idee buna ar fi sa incercam sa incropim niste gardulete rustice din crengutele si nuielele adunate.


Salcia si alunul sunt doi dintre pomii care ofera nuiele subtiri si flexibile la tundere, usor de manevrat, dar nu doar resturile lemnoase ale acestor doi copaci pot fi folositi la confectionarea garduletelor si imprejmuirilor rustice din curtea si gradina casei, ci orice alta crenguta subtire sau cat de cat subtire. Te vei convinge de acest lucru din imaginile cu care am ales sa ilustrez articolul de astazi.

2-gard rustic impletit gradina

Unde poti folosi un gard impletit

Poate ai vazut astfel de garduri rustice prin parcuri, gradini zoologice sau prin curtile pensiunilor turistice, caz in care ai remarcat ca acestea sunt folosite de obicei pentru delimitarea spatiilor verzi sau pentru protejarea zonelor in care sunt plantate florile si alte plante ce se doresc a fi protejate. Acestea pot avea orice forma: dreptunghiulara, patrata, rotunda sau neregulata, putand fi foarte usor de adaptat peisajului si reliefului din gradina.

strat inaltat rotund imprejmuire gard impletit
gard rustic nuiele salcie

Te invit sa vezi si: Modele de garduri frumoase din lemn pentru curti moderne si rustice.

Un gard rustic impletit din nuiele sau crengute isi va gasi cu siguranta loc in orice curte, fie ca va imprejmui un rond cu flori sau va fi folosit la constructia unui strat inaltat in gradina cu legume. Pe langa faptul ca se va dovedi a fi foarte util, un astfel de element va aduce un aport decorativ oricarei curti sau gradini.

Cum se construieste

Pentru constructia sau confectionarea unui gard rustic impletit vei avea nevoie de tarusi din lemn, care se vor obtine din crengile si ramurile mai groase ramase dupa curatarea si tunderea pomilor din livada, si de nuiele si crengute subtiri si cat mai lungi. Tarusii se vor infige / bate in sol, din loc in loc, in pozitie verticala, la distante de maximum 50 cm unul de celalalt, iar crengutele si nuielusele subtiri vor fi tesute in pozitie orizontala intre tarusii infipti in pamant. Pentru fixarea nuielelor la capete s-ar putea sa ai nevoie si de niste sarmulite subtiri sau, in cel mai rau caz, de sfoara, dar acestea exista de obicei in orice gospodarie sau sunt foarte usor de procurat.

5-gard rustic crengi groase amenajare gradina flori

Alte idei gasesti aici: Garduri din piatra – poze, modele si idei.

Stiu ca este un proiect migalos si care necesita multa rabdare si mai ales multe nuiele, dar daca ai deja materia prima si suficient timp liber, este pacat sa nu incerci sa confectionezi cel putin un gardulet rustic impletit. Vei descoperi ca este si foarte rezistent, nu doar frumos.

6-model gardulet rustic rond capsuni
7-straturi inaltate legume flori gard rustic impletit
8-model gardulet rustic scund rond flori gradina

Sursa foto: Pinterest.com

4 răspunsuri la “Garduri rustice impletite din crengute si nuiele – utile si simplu de facut”

Incerc sa-mi fac curaj sa impletesc si eu un gardulet din acesta in zilele urmatoare din crengile rezultate in urma tunderii pomilor din gradina. Voi atasa poze daca va iesi frumos 🙂

conteaza tipul de lemn folosit… durabilitate, rezistenta, flexibilitate… de obicei se folosea salcim, salcie, sau alun

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *