Categorii
Intrebari de la cititori

Pot ridica etaj la o casa? Cum leg stalpii de sustinere de parter?

Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot ridica inca un etaj la o casa cu suprafara de 180 mp. La etaj tavanul este din placa de beton, deci nu mai trebuie turnata placa. Nelamurirea mea este la partea de rezistenta, la mansarda nu vad acele tevi pentru stalpii de sustinere iesite in afara. Vreau sa stiu daca se poate face legatura stalpilor noi cu cei vechi.


Intrebare de la Cezar, pe adresa redactiei: Pot ridica etaj la o casa? Cum leg stalpii de sustinere de parter?

8 răspunsuri la “Pot ridica etaj la o casa? Cum leg stalpii de sustinere de parter?”

Nu inteleg. Aveti parter si mai vreti un etaj sau aveti si etaj si vreti mansarda. Dar nu conteaza ce inteleg eu. Trebuie un proiect si o autorizatie de constructie. Sfaturile pe retele de socializare sunt diverse dar conteaza doar doar cele date de specialisti care atesta acest lucru cu o stampila recunoascuta de ISC. Deci un inginer in domeniu nu va emite o solutie pana nu vede vechiul proiect sau constructia de la fata locului sau rezultatul unei expertize.
Cu stima
str.con.ion@gmail.com
0769214470

Se poate, dar veti albi cu siguranta si va va creste barba de popa alergand dupa Avize, Autorizatii, Expertize, s.a.m.d…

D-l Cezar nu plecati urechea la unul sau la altul. La politica, fotbal, femei, constructii, toti se stiu si fac comentarii.

Se poate, dar trebuie sa aveti in primul rand aviz de urbanism de la Primarie, apoi contactati un arhitect sa va faca proiectul si sa ia legatura cu un inginer constructor care sa va faca rezistenta. Daca in proiectul initial nu a fost prevazut inca un etaj peste cel pe care il aveti, sigur ca nu aveti mustatile de fier in continuarea stalpilor, dar sunt mai multe solutii tehnice pentru realizarea acestora, cel mai bine stie ing de rezistenta. Se pot da gauri si amplasa in acestea fierul, apoi se cofreaza si se toarna betonul de exemplu.

Se poate, variante sunt mai multe în baza construcției pe care o aveți ( forarea placii până la penetrarea stalpilor și ancorarea făcută cu bară de fier striat și rășină specială de ancorat folosită în construcții, – zidirea cu cărămidă poroterm pt. ziduri de rezistență (portantă) primul rând fixat cu bară de fier striat de 10 mm cu rășină pt. ancorare de pe latura cărămizi către cendru cu ancorare în placa la un metru distanță cusută pe colțuri și fără stâlpi doar cu boiandruci la uși, ferestre și centura etc etc…) când vei merge la un proiectant îți va consilia cea ma-i bună soluție în baza construcției existente (văzând construcția din ce este făcută ce stâlpi de susținere are pt. a se face un calcul la rezistența clădiri. CIAO sănătate și spor în toate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *