Categorii
Intrebari de la cititori

Solutii ieftine amenajare parcare teren 4000 mp?

Buna ziua, doresc sa amenajez un teren de 4000 mp pentru parcare autoturisme. Ce solutii ieftine si durabile exista? Multumesc.


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Solutii ieftine amenajare parcare, teren 4000 mp?

8 răspunsuri la “Solutii ieftine amenajare parcare teren 4000 mp?”

Bună seara, una din soluții ar fi pavajul, și ar fi și altele, detalii la nr 0756495686.

Lucrurile ieftine nu prea sunt durabile.O varianta mai ieftina ar fi sa folositi piatra cfr.

Nivelare cu crearea unei mici pante de eliminare a apei pluviale , 10 cm de piatra cfr bine compactata impanata cu balast, 5 cm de beton asfaltic, marcaje cf standardelor. ATENTIE!!! ASTA PENTRU AUTO PINA LA 1,5 TO. Simplu si ieftin, nu?

Pentru Bucuresti si Ilfov oferim solutii de la 25 pana la 65 euro/mp. Sunt foarte multe variabile in stabilirea unei solutii tehnice. Contactati-ma, va rog, la tel 0723606898.

Buna. Pret informativ de la 25000€ parcare 4000mp (pitra sparta,sort) . Cu stimă Nelu 0752170901

Revin cu cateva observatii:
– inainte de a aplica o umplutura trebuie indepartat stratul vegetal, daca este cazul, sau demolarea-desfacerera straturilor existente.
– se creeaza un strat de umplutura compactata de minim 30 cm grosime utilizand un compactor de peste 9 tone.
– nu trebuie uitata sistematizarea verticala care insemna preluarea apelor pluviale si, eventual, un sistem de canalizare sau drenaj pentru ca o parcare cu balti nu este parcare
– poate ca exista necesitatea unor borduri carosabile sau pietonale
– o imprejmuite cu o poarta si o cabina de portar ?
– dar un sistem de iluminat ?
Asa ca nu numai straturile de balast compactat si stratul de uzura constituie lucrarile necesare unei parcari. 25000 Euro este o oferta neserioasa si nefundamentata pe nici-o solutie tehnica adaptata situatiei existente in situ.

Domnilor, daca se doreste o parcare exclusiv pentru autoturisme si asa cum s-a cerut, foarte ieftina, nu este nevoie decat de indepartarea stratului vegetal , compactarea temeinica cu cilindru compactor si apoi strat de balast cu grosime de 30-40 cm asternut in doua randuri bine compactate fiecare. Si, asa cum bine spunea Vayon Baukraft, asigurata o panta minima (care se va proiecta in functie de forma in plan a terenului si posibilitatile de preluare a apelor) pentru pluviale. Succes.
inginer constructor Diriginte Santier si atestat RTE – Sorin C.
sorin30041960@yahoo.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *