Categorii
Intrebari de la cititori

Tencuiala interioara: mecanizat sau manual? Ciment vs ipsos?

Buna seara, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste tencuiala interioara. Cum este mai bine sa fie facuta, mecanizat sau manual? Iar ca materiale, sa fie pe baza de ciment sau pe baza de ipsos? Daca se poate sa recomandati cele mai bune materiale. Va multumesc.


Intrebare de la Mirela, pe adresa redactiei: Tencuiala interioara: mecanizat sau manual? Ciment vs ipsos?

4 răspunsuri la “Tencuiala interioara: mecanizat sau manual? Ciment vs ipsos?”

Buna ziua cea mai buna tencuiala este manuala . Ciment, var. 0764454360 pentru mai multe detalii.

Mirela depinde de planeitatea peretilor. Daca nu sunt perfect drepti iesi mai bine cu tencuiala din mortar multibat sau tenco. Orice metoda e buna: Manual, mecanizat sau semimecanizat (aparat cu presiune de aer). Nu contine var si este foarte bun. Apoi dai cu glet de umplut ct126 si apoi pentru finisaj ct127.
Tencuiala are rostul de a astupa si spatiile libere dintre caramizi lasate de zidari, si de nivelare ca sa intre mai putin glet ca acesta e scump.
Daca pereti sunt perfect drepti poti incerca mecanizat direct cu aliaj de ipsos.

Normal, după zidire, pe ambele părți, exterior și interior se tencuiește cu mortar cam 2 cm grosime după care se dă glet pe bază de ipsos la interior și tencuială decorativă la exterior… Acum se folosește pentru exterior și izolația, deci… dacă zidești cu porotherm pe interior trebuie tencuială pe bază de ciment după care glet de ipsos iar dacă zidești cu bca poți să pui plasă cu adeziv, îndrepți și apoi glet pe bază de ipsos sau plasă, tencuială pe bază de ciment și apoi glet… La exterior mulți nu mai tencuiesc, lipesc izolația peste zidărie, apoi plasa cu adeziv și tencuiala decorativă … O seară bună

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *