Categorii
Intrebari de la cititori

Trotuar in jurul casei – cum fac sa nu fuga de langa soclu

Buna ziua, care este cel mai eficient trotuar in jurul casei? Am nevoie de echipa! Trotuarul este folosit pentru protectia fundatiei cat si pentru circulatie. Va fi lipit de soclul casei cu 1 m latime, sapat si tasat bine pamantul, cofrag, adaug 1 strat de pietris, 1 folie de separatie, 1 folie de polietilena? Plasa bordurata 4 mm, beton simplu? Grosimea de langa soclul este de 10 cm spre 8 cm, spre exteriorul gradinii. Cum vi se pare ideea? Trotuarul „va fugii” de langa soclul? Multumesc mult pentru informatii.


Intrebare de la Costi, pe adresa redactiei: Trotuar in jurul casei – cum fac sa nu fuga de langa soclu.

0 răspunsuri la “Trotuar in jurul casei – cum fac sa nu fuga de langa soclu”

Salutare! Etapele si materiaele sunt ok, cu mentiunea ca stratul de pietris (balastru sau sort) sa fie de minim 10 cm. Intre soclu si trotuar se va crea in mod normal o fisura / despartire („va fugi”), Pentru a preintampina problema puteti baga orizontal, cca 10 cm, bucati de fier beton striat de minim 6 mm in diametru in soclul casei si alti cca 20-25 de cm din acea bucata de fier sa fie acoperita de betonul aleii. Acestea vor fi puse din 70-80 de cm in 70-80 de cm. astfel se va face o semi armare orizontala a aleii si nu se va mai deplasa de langa casa. Spun din proprie experienta.

Fier beton PC 10 sau 12, pentru rezistentă la forfecare, din 20 in 20 de cm, minim 10 cm adâncime în fundația sau elevatia casei, apoi plasă electrosudata pe toată lățimea trotuarului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *