Categorii
Viata la tara

VIDEO – Cum am construit solarul care sa reziste la vant si zapezi?

Asa cum v-am promis, am facut video cu constructia solarului nou. L-am construit din plasa de Buzau (plasa sudata) si l-am acoperit cu policarbonat de grosime 4. Pasa de Buzau este si ea tot de 4.


In filmul de mai jos veti putea vedea pasii in detaliu, decizia de a-l face din aceste materiale fiind luata dupa ce am studiat mai multe modele pe net si evident ca a contat si bugetul. In primul rand m-a interesat sa am un solar rezistent, sa nu imi fac probleme atunci cand bate vantul sau cand ninge (asa cum am patit-o cu solarul de la Dedeman). Sunt convins ca am reusit, asa ca la urmatoarele ninsori o sa stau linistit la caldurica in loc sa fug sa dau zapada jos de pe el :). Astept parerile voastre. Nu dati tare, este primul meu proiect ceva mai amplu :).

Video: Solar din plasa sudata sau de Buzau + policarbonat

10 răspunsuri la “VIDEO – Cum am construit solarul care sa reziste la vant si zapezi?”

Felicitari. In principiu arata bine si pare rezistent. O sa vedem cum se comporta la prima ploaie si primul vant mai serios. pana atunci bafta si spor la cules… cand o sa fie vremea culesului!
Tare sunt curios care sunt dimensiunile amprentei la sol ( lungimea rezulta din cele 4 placi puse unda dupa alta = 8 m ) si daca in afara de acele rigle de lemn ai mai folosit si alte elemente de fixare a policarbonatului de plasa ( soricei sau sarma moale neagra ) . Multumesc

@Hardsoft21, Multumesc.
Dimensiunile solarului la sol sunt de 8 pe 3.
Policarbonatul e prins doar cu stachetii. Crezi ca ar fi cazul sa intaresc cu soricei? M-am gandit ca nu e ok sa il mai gauresc in plus.

Bravo. Frumos proiect iar prețul nu cred că este mult mai mare decât cel cumpărat (mana de lucru contează).
O idee minunata pt un solar rezistent.
Felicitări inca o data.

Salut, Ciprian. Cum spuneam si in video de mai sus, m-a dus la aproximativ 2000 lei. Cel luat de la Dedeman a costat 1100 lei. Doar ca era „de unica folosință”

Felicitari! Arata bine, sper sa reziste. am avut si eu solar din plasa de Buzau de 4, acoperit cu folie si cand a nins, o zapada din aia moale, apoasa, plasa a cedat si s-a indoit, chiar daca avea fier beton de 10-12 la imbinarea plaselor. Am refacut solarul cu plasa de 7 si e super rezistent

@Nicolae, ce ar fi trebuit sa pun? Sticla? 🙂
Clar policarbonatul e mai rezistent decat folia.

Foarte bine făcut. Poate nu am fost atent , dar nu am văzut ce grosime are plasa de Buzău . Multumesc!

Nu mai stiu exact, cred ca am specificat in video. Banuiesc ca plasa de 4 grosime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *