Categorii
Intrebari de la cititori

Casa pe teren unde a fost o balta – e afectata structura casei?

Am cumparat o casa despre care ulterior am aflat ca a fost construita pe un loc unde a fost o balta. Acum am probleme cu fosa septica, tot terenul este cu mici balti si este permanent umed, iar daca spal la masina se umple toată fosa. Va intreb ce se poate face si daca este afectata structura casei?


Intrebare de la Violeta, pe adresa redactiei: Casa pe teren unde a fost o balta – e afectata structura casei?

3 răspunsuri la “Casa pe teren unde a fost o balta – e afectata structura casei?”

Bună seara. David ma numesc din Constanța. PFA CONSTRUCȚII. Părerea mea că, trebuie să chemați un specialist în rezistență să verifice fundația casei, apoi hotărâți împreună ce e de făcut. Iar dacă puteți, faceți o fosa septica mai mare, dar cu pereți din beton si fundul fosei, izolații hidro. Cu respect David pfa construcții Constanța 0764807528

Determinarea capacitatii portante a fundatiilor casei se poate face prin sondaje pentru aflarea dimensiunilor reale ale lor, a adancimii si apoi a calitatii materialelor folosite. Pentru definitivarea concluziilor sunt necesare doua foraje geotehnice (7-10 m adancime) pentru a afla caracteristicile terenului, stratificarea solului in adancime precum si nivelul panzei freatice si evaluarea presiunii apei subterane (daca este cazul). In functie de concluziile studiilor pentru fundatiile existente si ale naturi terenului de fundatie se poate evalua destul de exact daca structura casei rezista la incarcarile existente iar solul poate prelua sarcinile verticale fara tasari diferentiate periculoase. Deasemenea analiza forajelor (stratificarea solului, nivelul apei subterane, presiunea, fenomenul capilaritatii, etc) va putea recomanda cea mai buna solutie pentru fosa Dvs.
Succes.
inginer constructor Sorin C. Autorizat RTE si Diriginte Santier
sorin30041960@yahoo.com

Va salut! Studiu geotehnic neaparat! Apoi cautati un inginer structurist. Expuneti datele si ce doriti sa faceti in viitor! Sigur va gasi o varianta pt Dvs. Succes!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *