Categorii
Intrebari de la cititori

Ce casa pot sa construiesc cu buget de 25-30000 euro? Ce proiect sa aleg?

Buna ziua. As dori sa stiu ce casa pot sa construiesc intr-un buget de 25 – 30000 euro le cheie? Suprafata? Parter sau P + M? Fosa stiu ca m-ar duce aproximativ 1000 – 1500 euro. Putul vreo 1000 euro. Gardul pentru un teren de 312 mp vreo 2000 – 2500, in functie de ce tip de gard aleg. Apoi proiectul costa si el 500 – 700 euro. Taxe autorizatie + inspectorat constructii etc vreo 1000 euro. Bransament curent 700 – 800 euro. Bransament gaze 700 – 800 euro.


Deci, in concluzie, doar pentru casa trebuie sa stiu la ce proiect sa ma arunc in 25.000 – 30000 euro.

Stiu ca trebuie deviz facut dupa lista materialelor din proiectul tehnic dar din experienta constructorilor de aici vreau sa stiu la ce casa as putea sa ma incadrez.

Intrebare de la Alex, pe adresa redactiei: Ce casa pot sa construiesc cu buget de 25-30000 euro? Ce proiect sa aleg?

12 răspunsuri la “Ce casa pot sa construiesc cu buget de 25-30000 euro? Ce proiect sa aleg?”

Maxim 50-55 m2. Iese din calcul etajul sau mansarda.
Sunt de cealalta parte a baricadei. Nu sunt constructor. Sunt beneficiar si tin toate socotelile constructiei foarte din scurt.
Atentie la cheltuielile alocate pentru bransamente, asa cum le-ai specificat mai sus. Daca nu ai deja avizele de la Electrica si gaze (ca sa stii exact cat te costa) s-ar putea sa ai surprize si sa trebuiasca sa platesti dublu sau chiar mai mult.

Daca aveti deja terenul in proprietate,Proiectul PT+DTAC si Autorizatia de Construire obtinuta, cu suma de 30.000 Euro veti putea construi cu siguranta o casa Parter cu suprafata de minim 65-70 mp si poate ca va vor ajunge banii si pentru imprejmuire,trotuar si racordarea la utilitati(apa,curent electric,canalizare).
inginer constructor Sorin C.

Casa pe structura metalica, pe lemn sau din containere maritime ! rofrance-construct. ro
Eu studiez acum ofertele lor …

Dacă alocați 30.000 euro pentru construcția casei, va puteti gândi la un proiect mai simplu, fara beci, regim de înălțime Parter, cu o sarpanta standard, eventual doua – maxim patru ape, puteti executa o casa la cheie de cca 70-75 mp suprafata construita desfășurată! pentru detalii, la telefon 0722243426

Casă din lemn la 129 euro materiale si manoperă. detalii tel 0723249738
Cu stimă Nicu vlad

Atentie la povestea cu Gardul si leopardul.
In mod curent, daca proiectul este facut de constructor are sa minimalizeze la maxim pretul constructiei prin :
– alegerea unei solutii constructive cat mai simple
– Alegerea materialelor de constructie cele mai ieftine
– alegerea celui mai ieftin cost al betonului
– Neincluderea in solutia constructiva si a bransamentelor
DAR tot in mod curent v-a solicita sa fie platit pe baza devizului realizat pe Stadii Fizice.
Acest mod de lucru o sa va duca la un moment dat la marirea exagerata a devizului lucrarii pt ca la un anumir stadiu o sa aflati ca un material principal prins in deviz NU SE MAI PRODUCE si inlocuirea acelui material cu ceeea ce exista in piata va CRESTE DEVIZUL . Devizul in cazul acesta creste de 2 x pt ca pe de o parte o crestere a pretului materialelor cu 20 % inseamna ca ACHIZITIA materialelor presupune sa platiti in plus 20 % DAR si manopera care ar trebui sa fie aceeasi pt cele 2 materiale v-a creste la randul ei cu 20 % pt ca dl constructor are sa va explice ca noul material este mai greu de lucrat si din acest motiv creste DEVIZUL LUCRARII si la MANOPERA.
Constructorul stie ca atunci cand cineva se apuca de construit o casa este o ” PASARE ” numai buna de JUMULIT.
O varianta ar fi sa angajati un DIRIGINTE de SANTIER care oricul este OBLIGATORIU necesar ca sa dea semnatura in momentul finalizarii lucrarilor „ascunse” . Deci daca aveti o cunostinta in care sa aveti INCREDERE si care sa aiba specializarea DIRIGINTE de SANTIER ar fi bine sa-l consultati in tot timpul efectuarii lucrarii.
De asemenea ar fi bine sa cautati un ARHITECT autorizat care sa va intocmeasca Proiectul casei .
Nu va lasati la mana constructorilor care anunta ca ei fac si proiect si constructie si dirigentie de santier pt ca aveti toate sansele sa plangeti mult si bine la sfarstit,
Succes

o casa buna, facuta de meseriasi si nu de dorei si cu materiale de calitate medie spre superioara si cu o suprafata construita de aproximativ 100 mp te duce lejer la 75-80.000 Euro. Nu te ingramadi la laudarosi cu preturi de doi lei ca te vei cai amarnic… de unde te carpesti de acolo te rupi …

Pentru Dl.Constantin.
Cu tot respectul va spun ca nu este bine sa clasificam totalitatea constructorilor cum ca ar fi hoti! Mai exista si constructori cinstiti care calculeaza Devizul Estimativ al lucrarii incluzand preturile la materiale si costurile manoperei si a utilajelor in mod transparent si corespunzator celor de pe piata in momentul ofertei!Este foarte adevarat ca mai sunt extrem de putini… Si si mai putini sunt constructorii care chiar stiu meserie cu-adevarat!
De regula materialele principale care se utilizeaza la executia structurii de rezistenta sunt doar cateva, adica, concret, armatura, beton si caramida sau BCA si lemn. Nu au ce sa inlocuiasca ca si materiale in Devizul de Executie intrucat calitatea si clasa betonului sunt precizate foarte clar si exact de catre Proiectantul Structurist,la fel armaturile si caramida + mortarul folosit. Mai mult decat atat Verificatorul de Proiecte certifica sub semnatura, stampila, Memoriu Justificativ si raspunde, civil sau penal in termenii Legii 10/1995 privind calitatea executiei. Mai mult decat atat,in conformitate cu prevederile explicite ale Legii 10/1995 cu modificarile si completarile ulterioare oricare constructor este OBLIGAT sa asigure urmarirea calitatii executiei lucrarilor printr-un inginer autorizat RTE(Responsabil Tehnic Executie) de catre ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii) care intocmeste, semneaza, stampileaza si raspunde civil sau penal pentru calitatea lucrarilor certificate. Si mai mult decat atat oricare Beneficiar trebuie sa angajeze un inginer autorizat Diriginte de Santier de catre ISC care, alaturi de inginerul RTE intocmeste, semneaza si raspunde de respectarea prevederilor Planului (Programului) Calitatii si a verificarii Fazelor Determinante aprobate de catre inspectorul ISC desemnat pentru santierul respectiv si prevazute deasemeni in Planul (Programul) Calitatii Executiei lucrarilor, in special ale celor care devin ascunse (Fundatii, armarile grinzilor, placilor, stalpilor, etc.) Nici-un constructor nu poate cu de la sine putere sa modifice materialele prevazute de catre Proiectantul Structurist decat in cazuri extrem de rare si numai printr-o Dispozitie de Santier intocmita, semnata, stampilata si insusita in ordine de catre Proiectant, Verificatorul de Proiecte, Inginerul RTE, Inginerul Diriginte de Santier si seful punctului de lucru. Ceea ce afirmati Dvs. cu modificarea (inlocuirea) materialelor utilizate nu se poate intampla decat in cazul lucrarilor de instalatii sau finisaje dar acest lucru se poate intampla mai rar caci si calitatea finisajelor si a instalatiilor, ma refer la materiale , este precizata foarte clar si precis in Memoriul Tehnic pe Specialitati (Instalatii Electrice, Sanitare, Termice, Ventilatii) si cuprinse in Autorizatia de Construire.
Daca beneficiarii din aceasta tara ar solicita tuturor constructorilor cu care lucreaza angajarea inginerului RTE si ei insisi si-ar angaja un inginer Diriginte de Santier asemenea situatii precum cea descrisa de Dvs. nu ar mai putea exista nicicum. Dar cel putin 99% dintre proprietari lucreaza cu asa-zisele echipe „la negru” iar despre inginer RTE si Diriginte de Santier nici nu poate fi vorba, ei lipsesc cu desavarsire.
Ca sa nu mai vorbim de controlul costurilor executiei care cade strict in sarcina Dirigintelui de Santier.
Cu stima,
inginer constructor autorizat RTE si Diriginte Santier – Sorin C.
sorin30041960@yahoo.com

Ce spune Dl. Sorin este adevarat , dar toate acele insiruiri , ca modalitati de lucru , reprezinta forma utopica a unei lucrari. In primul rand , daca s-ar respecta legislatia in constructii , cu 30000 de euro , Dl Alex , la preturile actuale , nu ar putea sa execute decat fundatia , sa ridice elevatia si sa toarne radierul ( sunt aici incluse si preturile cu PT + DTAC + Terenul)… in al doilea rand , unde este acel constructor ? In faza incipienta toti sunt lapte si miere , de parca Thomas Morus i-a avut pe ei ca model . Domnule Alex , luati aminte la ce va spune cineva care a demarat anul trecut (2019) construirea unei case , pe structura de lemn, cu amprenta la sol de 60 mp (dormitor , living si bucatarie , baie ): am cheltuit pana in prezent 36000 euro si , in afara de exteriorul care este gata , in rest … nimic !

Pentru Dl.TEO,
Cu tot respectul trebuie sa va spun ca respectarea prevederilor LEGII 10/1995 nu are cum sa fie o utopie! Este acelasi lucru ca si cum ati afirma ca respectarea prevederilor Legii Circulatiei Publice este o utopie…
Cu tot regretul constat ca Dvs. apartineti, din nefericire, marii multimi (99%) a beneficiarilor care lucreaza cu asa-zisi constructori, fara Deviz Estimativ calculat corect dupa un Proiect bine intocmit si Autorizatie de Construire si, foarte posibil, „la negru” fara un Contract de Executie! Despre inginer Diriginte de Santier si inginer RTE nici nu poate fi vorba in cazul Dvs! Asa se explica „rezultatul” financiar al executiei casei Dvs si sa speram ca nu si cel privind calitatea constructiei. Spre stiinta Dvs. daca doriti sa-mi lasati o adresa de e-mail sau un nr. de What”s Up va voi trimite imagini cu mai multe „utopii” cum le denumiti Dvs. construite de mine precum si Procesele Verbale de Receptie la Terminarea Lucrarilor din CARTEA CONSTRUCTIEI ca sa vedeti ca se poate!
Va doresc succes si va sfatuiesc sa va angajati cel putin un inginer RTE care sa urmareasca calitatea executiei dar si incadrarea in consumurile normate specifice ca sa nu mai aveti „surprize” si care sa va intocmeasca documentele legale privind Cartea Constructiei si cele necesare Receptiei la Terminarea Lucrarilor.

inginer constructor Sorin C. sorin30041960@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *