Categorii
Intrebari de la cititori

Cu ce acoperim cablurile electrice care nu sunt sub tencuiala?

Buna ziua, construim casa si am intampinat urmatoarea problema: cablurile electrice sunt trase peste caramida si nu sunt acoperite in totalitate de tencuiala. Echipa de amenajari ne-a propus adeziv universal Thermo, plasa de fibra de sticla, si eventual inca o mana de adeziv, dupa care doua maini de CT 126 si una de CT 127.


Am plecat sa cumparam materialele si acolo comerciantul ne spune ca adezivul si fibra de sticla sunt pentru termosistem, la exterior si ca nu e chiar ok sa pui pe pereti un glet pe baza de ipsos. Recomandarea dansului a fost sa armam tencuiala existenta cu plasa rabit si sa mai dam o mana de tencuiala ca sa acoperim cablurile electrice care nu sunt acoperite in totalitate, dupa care sa folisim RIMANO TEN si vopseaua lavabila. Avand in vedere ca materialele si manopera lucrarii se invartesc in jurul sumei de 20000 lei, va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedam. Va multumesc foarte mult! Sanatate!

Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Cu ce acoperim cablurile electrice care nu sunt sub tencuiala?

5 răspunsuri la “Cu ce acoperim cablurile electrice care nu sunt sub tencuiala?”

asa se intampla cand cauti pretul cel mai mic. Banuiesc ca instalatia electrica ti-a facut-o un electro-zugrav. Electricianul de meserie dar scump stia cum se pozeaza conductorii pe pereti sau podea ca sa se ingroape complet in sapa sau tencuiala. Cel mai bine refaci instalatia electrica cu un meserias decat sa retencuiesti

Mulțumesc pentru răspuns, dacă ați fi cunoscut datele problemei, nu ați fi răspuns așa. Cărămida cu care am construit are goluri mari de aer pe interior, când am încercat sa o taiem ca sa introducem cablul electric, jumătate din ea se pierdea. O sa ma întrebați de ce cărămidă cu goluri mari de aer. Pentru ca aerul este cel mai bun izolator. Dar nu asta contează, intrebam altceva și aș fi recunoscător dacă cineva ar veni cu răspunsuri constructive, nu cu critici inutile. Mulțumesc.

niko are dreptate, instalația electrică trebuie îngropată în zidărie, trebuie făcute șanțuri astfel încât cablajul să rămână sub nivelul tencuielii, apoi reparații cu tinci de mortar.

Instalatiile se fac in slițuri tăiate in zidărie dar si alea costă si se fac inainte de a tencui. Instalatia pe zidarie o sa faca mereu crapaturi in tencuiala, chiar daca aceasta acopera tevile sau cablul. Ce aveti dumneavoastra acolo este o mare bataie de joc fata de propriul buget. Un proverb spune ca lucrul ieftin costa cel mai scump si asta e o dovada. Nu critic munca nimanui dar e greu cand te gandesti ca te costa dublu, ceva ce nu a fost facut bine la timp. Tencuiala armata se face cu plasa mai rara decat cea de fatada. Trebuie sa fie cu ochiul de cel putin 1 cm si neapărat cu prindere mecanică de perete. 0720424045 Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *