Categorii
Intrebari de la cititori

Cum e mai ok? Casa bca / caramida sau casele din containere?

Buna seara, nu sunt un cunoscator in domeniul constructiilor si vreau sa ma ajutati cu un raspuns: este mai ok (pret, manopera, izolare termica, durabilitate, investitii…) pentru construirea unei case, sa fie din caramida/bca sau o casa din containere cu ajutorul unei firme specializate? As dori realizarea unei case la tara cu o suprafata de 60 mp (1 living, 2 dormitoare, 1 baie, 1 bucatarie + terasa). Multumesc.


Intrebare de la Marius, pe adresa redactiei: Cum e mai ok? Casa bca / caramida sau casele din containere?

7 răspunsuri la “Cum e mai ok? Casa bca / caramida sau casele din containere?”

Buna ziua. Cel mai corect pentru zidărie unei case este BCA Ytong A+ Explicații suplimentare la tel. 0760065717

„Batalia” dintre caramida vs. bca e lunga. Nu exista un castigator unanim confirmat. Pe scurt, sunt avantaje si dezavantaje pentru amandoua.
Daca intrebi distribuitorii, iti vor recomanda marfa lor. Daca intrebi beneficiarii, iti vor recomanda marfa folosita de ei. Trebuie sa privesti mai departe decat avantajul caramizii sau bca-ului. Urmareste si costurile aferente structurii de rezistenta (in cadre vs. zidarie portanta) si ia decizia care ti se potriveste cel mai bine.
Zile bune.

La casa din containere nu poti organiza geamurile, interiorul asa cum vrei tu. Ar trebui sa tii seama si de modul de izolare. Daca izolatia este pe interior si tabla este pe afara ea are prostul obicei ca la sub 5 grade sa asudeze si scoti tu umezeala dintre tabla si izolatie cu flexul. Sigur ca s-au gandit si la asta, dar trebuie sa vorbesti toate aceste aspecte. M-as gandi la casa din containere decat daca as dori sub 30 mp sa iei 2 containere maxim. Intrebare: ce faci tu cu livingul la tara? ca stai pe terasa primavara / vara / toamna. Mai bine faci 2 domitoare superlargi sau bucatarie openspace. Dupa cum vezi la caramida poti gandi proiectul cum doresti tu. Sau casa din lemn cu lambriu pe interior si nu mai ai nevoie de meseriasi pentru tencuit / gletuit / vopsit. Gandeste-te la destinatia cladirii (de vacanta sau permanenta) si apoi la toate alternativele. Succes

Casa Parter din piatra naturala cu podul din lemn tencuita la interior cu tencuiala de, atentie, nisip-var (fara ciment), glet de var si varuiala de lapte de var. Invelitoarea din sindrila, obligatoriu. Este, dupa parerea mea, cea mai sanatoasa casa…

De acord cu domnul Sorin. Mai greu de gasit meseriasi care sa faca zidarie de piatra trainica si tencuiala fara ciment. Daca aveti norocul sa ii cunoasteti pe acesti oameni, va rog sa mi-i recomandati si mie pentru o lucrare in judetul Dambovita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *