Categorii
Intrebari de la cititori

E indicat sa folosesc rigips la compartimentarea unei mansarde?

Buna ziua. Doresc sa imi compartimentez mansarda. Casa e construita noua, dar nu am folosit placa de beton armat. Am folosit grinzi de lemn peste care am batut dulap gros de 5 cm si peste osb. Peretii de la mansarda la exterior sunt din bca.


Si vreau sa fac peretii din interior din rigips. Intrebarea mea este ca intre placile de rigips vreau sa folosesc polistiren de 10 cm grosime pentru a da putina fermitate peretelui din rigips. Mentionez ca voi folosi tot lemn pentru structura de rigips cu grosimea de 10 cm astfel sa fie identic cu grosimea polistirenului. Credeti ca nu e indicat sa folosesc rigipsul asa la interior?

Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: E indicat sa folosesc rigips la compartimentarea unei mansarde?

7 răspunsuri la “E indicat sa folosesc rigips la compartimentarea unei mansarde?”

Chiar este indicat rigipsul. Nu faceți structură din lemn, există profile metalice de 100, nu polistiren ci vată minerală.
Puteți face dublu placare pentru rigiditate sau folosiți profile de 125.
Ideal ar fi să puneti plăci de rigips roșii, care sînt ignifuge.
0745819562
ingsilviuardelean@gmail.com

Bună ziua. Da. cu o izolatie buna este mai eficient decat bca cu costurile materiale si manoperă mai ieftin cu 20 -35 %. Dacă doriți va stăm la dispoziție la tel 0723249738
Cu stimă Vlad

Ma scuzati ca ma bag si eu in postare, dar am o casa care la fel nu are placa de beton, ci tot grinzi de 10 cm distanțate la 55 de cm, apoi dulapi de 5 cm. Sub ele, la tavanul camerei avem intre grinzi polistiren de 10, apoi 10 cm liberi si apoi rigips. Problema mea e ca se aud zgomotele din mansarda… Conversațiile din pod se aud bine de jos… Aveti idee cum am putea realiza o oarece izolație fonica? O placa osb si apoi parchet o fi suficient? Va dati seama ca n-as vrea sa pun parchetul si apoi sa trebuiasca sa-l scot ca sa mai adaug vreun strat

Bună seara. Pentru compartimentări în zona mansardei, e recomandat, plăcile de ghips carton (verzi, roze, albe, albastre), în funcție de zona necesara, compatimentari, vată minerala între profilul de metal, dar si folie aluminiu (acustic și bariera vapori)

Folosiți plăci de ghips carton antifonice, sunt foarte eficiente, chiar dacă sunt mai dure decât celelalte plăci.

buna. suntem o firma specializata in acoperisuri preturi corecte 0732349989

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *