Categorii
Intrebari de la cititori

Probleme parchet: Se vad dungile de la imbinarea placilor

Buna ziua. Am renovat anul trecut apartamentul si desi am ales un parchet frumos, gri, dupa cateva luni au inceput sa se vada dungile de la imbinarea placilor. Oare din ce cauza? La orice parchet care nu are rost incep dupa un timp sa se cunoasca acele imbinari dintre placi sau nu a fost montat cum trebuie?


Se poate face ceva pentru ca acele linii sa nu se mai vada? In afara de a schimba parchetul? Daca stiam ca se vor cunoaste imbinarile luam un parchet cu rost. Multumesc mult.

Intrebare de la Ana S, pe adresa redactiei: Probleme parchet: Se vad dungile de la imbinarea placilor.

5 răspunsuri la “Probleme parchet: Se vad dungile de la imbinarea placilor”

Eu am un parchet de 16 ani, montat de constructor, banuiesc ca ceea ce a aparut ulterior este sau ar trebui sa fie superior, chiar daca atunci al meu era cel mai bun, desi nu cred. Nici acum nu am nici cea mai mica problema la imbinari, de fapt nici o problema, de aceea cred ca la Dvs e o problema de montaj.

Nu stiu ce calitate e parchetul, dar trebuie sters, nu spalat, de-a lungul placii, cu mopul foarte bine scurs. Altfel apa intra intre rosturi si se umfla, apoi se rod denivelarile si trebuie schimbat.

Dacă a fost turnată șapă și este udă sau stai la parter … sau ai casă fără hidroizolație din cauza asta pot apare acele crăpături. umezeala urcă de la demisol, din pământ dacă nu ai hidroizolație sau din șapă care nu a fost uscată corespunzător… Sau îi faci baie cu mopul.

Este parchet de la egger, verdon oak, placi late, asa numita kingsize. Nu este umflat, doar ca se vad acele linii de la capatul lamelelor, unde se imbina placile. Si ma deranjeaza tinand cont ca e montat abia de 1 an. poate ca nu l-am sters eu cum trebuie. Nu stiti daca exista vreo varianta pentru a le acoperi? Multumesc

Alt parchet. Cu căt e placa mai lata… cu atât dilatația și contracția e mai vizibilă. E mai sensibil la umezeala . Este identic cu un acoperiș din scânduri mai late care le pui la acoperiș. Apar lufturi mai mari când se usucă . Dar e doar părerea mea…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *