Categorii
Intrebari de la cititori

Caut un proiect de casa pentru teren ingust, latime casa 5 m

Am nevoie de un proiect de casa pentru un teren ingust, latimea casei sa fie de 5 metri, lungimea de 12-15 metri. As dori cu mansarda locuibila, iar acoperisul doar intr-o apa. Cost, model, proiect?


Intrebare de la Tavi, pe adresa redactiei: Caut un proiect de casa pentru teren ingust, latime casa 5 m.

7 răspunsuri la “Caut un proiect de casa pentru teren ingust, latime casa 5 m”

Ce deschidere are terenul? Dacă e sub 12 m, terenul nu e construibil, conform legii. Cereți un certificat de urbanism de la primărie, înainte de proiect.

Am gasit ceva pe net cu detalii : sporulcasei. ro/proiectul-unei-case-de-numai-5-metri-latime/ … sper sa va fie de folos materialul info…

Parerea mea este ca terenul trebuie sa fie construibil si sub 12 m deoarece daca construiesti un garaj ce poate fi lat de 4 m, mai ai nevoie de inca 2 stanga si 2 dreapta, deci in total 8 m. la o casa lata de 5 m trebuie sa fie stil vagon proiectul. Se pot face 3 intrari si atunci se asigura intimitate, rezultand practic 3 apartamente de 1-2 camere.

Caline, nu conteaza parerea ta. Conform regulamentelor de urbanism, terenurile construibile trebuie sa aiba minim 12 m deschidere la strada.
Exista posibilitatea construirii pe terenuri mai inguste doar prin alipire la calcan existent, case insiruite, elaborare PUZ, PUD nou etc. dar nu e nimic sigur, e de durata si costa bani multi.
Chestiile astea nu se intreaba pe net ca sa isi dea oricine cu parerea, ceri un certificat de urbanism de la primarie pentru terenul tau, costa 10-20 lei, si afli ce poti / nu poti face pe el.
Cat despre proiecte pe 5 m, intrebi un arhitect. El stie ce si cum, iti face proiect pe orice suprafata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *