Categorii
Intrebari de la cititori

Cea mai ecologica / eficienta izolatie pentru mansarda locuibila?

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti care credeti ca este cea mai eficienta si ecologica izolatie pentru o mansarda locuibila?


Intrebare de la Grigore, pe adresa redactiei: Cea mai ecologica / eficienta izolatie pentru mansarda locuibila?

5 răspunsuri la “Cea mai ecologica / eficienta izolatie pentru mansarda locuibila?”

Eu mi-am renovat si izolat mansarda cu celuloza. Este ignifuga si un foarte bun izolator fonic. Iarna pastreaza foarte bine caldura ( in cele mai reci nopti am avut in jur de 20 de grade). Vara este un pic inconfortabil din cauza caldurii dar nu se compara cu atmosfera de dinaintea renovarii cand caldura care trecea prin vata bazaltica (vechea izolatie) incingea, la propriu, aerul din camera. Nu se putea respira, nu se putea sta acolo. Dupa izolarea cu celuloza, dorm in mansarda si nu am nevoie de aer conditionat sau ventilator. Recomand.

Salutare Grigore,
Cea mai buna solutie pentru termoizolare in momentul de fata al Mansardelor ar fi : Eco-Vata de 30 cm grosime + 5 cm spatiu de aerisire + membrana contra vaporilor montata cu aluminiul in jos,adica in interiorul camerilor + placile de rigips. Spor si Sanatate

Salut Grigore,
Termoizolarea unei mansarde, nu se reduce doar la ce material termoizolant vei folosi, ci la ce sistem constructiv vei folosi;
Daca mansarda este deja construita, vei fi limitat mult in realizare, de ceea ce exista deja si probabil, nu vei putea executa solutia completa, optima.
Mansardele, se supraincalzesc vara, datorita lipsei de masa termica a lemnului si termoizolatiei folosite (vata bazaltica, de sticla, fibre de celuloza ,etc.) si in plus, daca invelitoarea nu este ventilata corespunzator si are vicii de proiectare si executie.
Termoizolarea cu canepa si var prezinta cele mai multe avantaje si are doar dezavantaje minore; este cea mai ecologica si creeaza cel mai sanatos mediu de locuit in interior; se comporta excelent la foc, are masa termica, este improprie daunatorilor, este permeabila la vapori si regleaza umiditatea in interior, ca si chirpicul,
Sub invelitoare, trebuie sa creezi un spatiu de ventilare de 5- 6 cm grosime, sub care sa ai termoizolatia protejata de o membrana semipermeabila, care va fi si protectia antivant.
Discutia este mai complexa, dar trebuie plecat de la ceea ce este existent pe teren si de la intentiile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *