Categorii
Proiecte de case inedite

Cred ca-ti va placea aceasta casuta mobila – un proiect care m-a cucerit

Nu toti sunt fani ai caselor mici si compacte. Si e firesc sa fie asa; oamenii au dorinte, vise si gusturi diferite: unora le plac constructiile ample, spectaculoase, in timp ce altii prefera casele de mici dimensiuni, cochete si intime. O constructie mobila, compacta si intima – poate mult prea intima pentru gustul unora – este si proiectul despre care voi vorbi in cele ce urmeaza.


Este vorba despre o casuta mobila de aceasta data. Una care nu doar ca prezinta o compartimentare interioara fantastica in ciuda dimensiunilor reduse, ci ofera si avantajul de a putea fi mutata atunci cand se doreste, fiind construita pe o structura cu osie si roti ce-i confera mobilitatea necesara. Am ales sa v-o prezint pentru ca sunt convinsa ca poate servi drept sursa de inspiratie pentru toti cei care sunt in cautarea unor proiecte de case de vacanta compacte.

O casa cu amprenta de 25,5 mp

Casuta ilustrata in imaginile alaturate este fabricata de compania Tru Form Tiny din SUA – o echipa de tineri entuziasti cu experienta in proiectarea, constructia si amenajarea caselor compacte mobile. Acest proiect este modelul pe care il au in acest moment la vanzare, fiind finisat si amenajat la cheie. Nu voi vorbi despre pretul de vanzare solicitat de constructori, intrucat il consider complet nerealist pentru piata de la noi. Ma voi limita, in schimb, la prezentarea si descrierea constructiei, punctand aspectele esentiale.

Este vorba, asadar, despre o constructie cu suprafata de 3 x 8,5 mp, adica despre o casuta cu amprenta de doar 25,5 mp – cu alte cuvinte despre una extrem de compacta, mai mica decat o garsoniera confort I. Aceste dimensiuni au fost alese de constructori pentru a nu transforma casuta mobila intr-una imposibil de transportat sau intr-una care sa necesite utilaje speciale pentru a fi mutata dintr-un loc in altul. O astfel de casa este la fel de transportabila ca orice container maritim spre exemplu.

Poti citi si despre: Case din containere maritime – o solutie eco ieftina. 12 Modele.

Compartimentarea interioara a casutei

Pentru extinderea spatiului locuibil constructorii au ales sa doteze casuta cu un nivel suplimentar, un loft, sa zicem, sau o mansarda accesibila cu ajutorul unei frumoase si compacte scari interioare. In acest fel proiectul dispune de un dormitor generos situat in mansarda deschisa spre camera de zi. Aceasta incapere situata imediat sub acoperis este suficient de mare fie pentru integrarea a doua paturi duble (asa cum este ilustrat in sugesia de amenajare a constructorilor), fie pentru amenajarea unei incaperi multifunctionale, cu zona de dormit si spatiu de relaxare si de munca, dotat cu o canapea, un birou si eventual cu un televizor.

Citeste si: Case mici, ideale pentru viata la tara sau pentru vacante.

Revenind la parterul casutei mobile, cei de la Tru Form Tiny au reusit sa integreze in suprafata de 25,5 mp ce include si o mica prispa, o zona de zi (un living mic) cu semineu, o bucatarioara mobilata si utilata, un loc de luat masa cat se poate de confortabil si o baie ce pare a fi incredibil de mare, prevazuta cu un dus walk-in spatios, un lavoar si un vas de toaleta.

Te invit sa vezi si: Proiectul unei case mici din lemn cu mezanin – foarte fain!

Spuneam, in titlul articolului, ca am fost cucerita de acest proiect pe care il consider o alegere perfecta in calitate de casuta de vacanta. Ma intreb daca exista cineva caruia sa nu-i placa sa-si petreaca un concediu sau macar un sfarsit de saptamana intr-o casa atat de mica si de frumoasa ca aceasta, asezata in inima padurii, undeva la munte sau pe malul marii, cu ferestrele indreptate spre rasarit. Eu sunt convinsa ca multi s-ar vedea chiar si locuind permanent intr-o astfel de casuta cu conditia ca aceasta sa fie racordata la toate utilitatile necesare. Tu ce parere ai?

Mai poti vedea si: 4 proiecte de case mici de 50 mp, pentru familii tinere sau pensionari.

Sursa foto: TruFormTiny (truformtiny.com)

3 răspunsuri la “Cred ca-ti va placea aceasta casuta mobila – un proiect care m-a cucerit”

@ Costi:
Pretul acestei case este irelevant, cum spuneam si in articol. Fiind fabricata in SUA are pretul pliat pe nivelul de trai si pe piata imobiliara de acolo.

La noi in tara sunt probabil mai multi producatori sau mai multe firme specializate pe constructia acestui tip de case mobile. Despre unii dintre acestia am scris in articolul din linkul de mai jos. Sper sa-ti fie de ajutor chiar daca nici casutele produse de ei nu sint ieftine 🙂

https://www.casadex.ro/2018/05/casa-mobila-la-cheie-produsa-in-romania-complet-mobilata-si-utilata/

@ Unul – in opinia mea, casele mobile sunt exact ceea ce sunt: niste locuinte de vacanta pe roti. Si nu le-as numi baraci, mai cu seama ca modelele mai dichisite pot intrece in confort si dotari conditiile multor apartamente din blocurile pe la noi, ca sa nu mai vorbim despre multele case vechi fara apa, curent, bai si alte utilitati pe care noi le consideram a fi de baza in zilele noastre. Cu toate acestea, in strainatate si mai nou si in tara asta, sunt oameni care aleg sa locuiasca permanent in astfel de case compacte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *