Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se prelucreaza lana de oi pentru izolatie in podul casei?

Buna ziua tuturor! Apelam, din nou, la ajutorul vostru in speranta ca vom afla cum se poate prelucra lana obtinuta dupa tunderea oilor pentru a o folosi la izolarea casei. Ideea ne-a venit zilele trecute, in timp ce tundeam cele 6 oi ale noastre.


Vazand cat de densa este lana acestora si stiind oricum ca acesta este un excelent material termoizolant, am inceput sa ne intrebam daca nu exista oare metode de utilizare a acesteia pentru termoizolarea casei, a podului in cazul nostru. Stim ca pe piata exista deja termoizolatie din lana de oaie tratata corespunzator, insa ideea noastra porneste de la faptul ca noi locuim intr-un sat de munte, in care sunt cateva mii de oi ce sunt tunse in fiecare primavara. Credem ca am putea procura lana de oi bruta la un pret foarte mic si tocmai de aceea vrem sa aflam cu ce ar trebui sa o tratam pentru a o putea utiliza fara teama ca vom crea, in podul casei, cuiburi pentru molii, soareci si alte vietati nedorite. Aveti idee?

Intrebare de la @victoria, pe adresa redactiei: Cum se prelucreaza lana de oi pentru izolatie in podul casei?

lana de la oile noastre

2 răspunsuri la “Cum se prelucreaza lana de oi pentru izolatie in podul casei?”

revistadinlemn. ro/2017/11/20/solutii-naturale-si-sanatoase-pentru-izolarea-caselor-din-lemn/
„ lâna trebuie colectata, spalata, curatata si data la darac pentru a fi trasa. Numai daca are acel aspect de vata, de saltea, are proprietati izolatoare bune (aerul din interior este cel care izoleaza). Dupa toate aceste operatii este tratata in proportie de 3-5% cu substante care protejeaza impotriva soarecilor…”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *