Categorii
Intrebari de la cititori

Dupa zilele cu ploi am inundatie intr-o camera. Cum hidroizolez?

Salut, am cumparat o casa in panta. Camera de la parter situata spre deal se afla complet sub pamant, iar zidul dinspre pamant este structurat din bolovani cimentati.


Pana acum, dupa ploi nu s-a intamplat nimic, dar dupa ploile torentiale de zilele astea m-am trezit ca s-a inundat camera cu 5 cm apa. Ce pot face? Am intrebat un inginer constructor si a dat din umeri, a spus ca daca sapa sa hidroizoleze pe exterior sau sa bage tub de dren orizontal cu casa, peretele casei fiind sustinut de pamantul ala, el nu raspunde in caz ca se surpa peretele de bolovani cu casa cu tot, pentru ca o tine ca un contrafort si ca mai bine o las asa. Dar azi am vazut ca s-a facut mucegai in camera. Se va intinde in toata casa, nu e in regula. Daca dau cu vopsea antimucegai, tot raman cu peretii uzi. Daca hidroizolez pe interior cu membrana bituminoasa, se face balon de apa si se sparge pana la urma. Ce sa fac?

Intrebare de la Silviu, pe adresa redactiei: Dupa zilele cu ploi am inundatie intr-o camera. Cum hidroizolez?

3 răspunsuri la “Dupa zilele cu ploi am inundatie intr-o camera. Cum hidroizolez?”

buna… sint multe variante de hidroizolatie dar in primul rind trebuie vazut si verificat mortarul dintre pietre, cit de vechi si uzat e pe interior, apoi trebuie vazut grosimea acelui zid….
trebuie sapat apoi in exterior pina la baza zidului plus inca vreo 30-50 cm in jos….
se usca peretele respectiv si se retencuieste cu mortar6 + aquastop si intarit eventual cu o armatura
se poate da apoi cu bitum cauciucat si pus folie cu bule de jur imprejur de jos pina mai sus de nivelul pamintului cam cu 30-50 cm apoi reastupat cu pamint…
cum am spus variante sint multe si materiale diversificate pt asa ceva…
o zi buna

Pana reusesti sa hidroizolezi pe exterior ia un dezumidificator cu rezervor de 2l si lasa-l acolo sa traga umezeala ca sa nu se extinda in sus. Verifici la 8 ore ca sa golesti rezervorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *