Categorii
Intrebari de la cititori

Idei combinatii culori mobilier in aceasta camera de zi

Buna, Victoria! Am nevoie de ajutor in amenajarea camerei de zi. Nu stiu exact ce culori sa aleg pentru mobilier. Locuiesc intr-un apartament de doua camere si trebuie sa iau in calcul si spatiile de depozitare. Asa ca m-am gandit la o biblioteca pe latura mica a camerei, opusa ferestrei, care sa acopere tot peretele din spatele usii (pentru a nu parea masiva, m-am gandit sa fie suspendata, fara picioare si sa nu ajunga pana la tavan, dar sa fie dintr-un perete in celalalt perete).


Aceasta va contine, pe langa goluri dedicate cartilor, si usi sau sertare pentru depozitare. As merge pe o combinatie de alb (majoritar) cu stejar (golurile pentru carti), stejar asemanator parchetului (care este dintr-un stejar miere). De asemenea, pe peretele lung, opus canapelei gri deschis (care va ramane in decor), se vor afla o unitate pentru tv si un birou integrat, care vor fi in aceleasi culori ca biblioteca.

Am cateva intrebari: Pot pastra combinatia de culori alb-stejar, daca usa care se deschide peste biblioteca are o nuanta de nuc, asemanatoare nucului carini natur de la Egger (are si fibre aurii si maro-gri inchis)? Partea de lemn nu va fi in spatele usii, ci la o distanta de 20-30 de cm. S-ar potrivi mai bine o combinatie de alb cu acelasi tip de nuc, pentru a nu incarca prea mult decorul? Ar trebui sa introduc a treia culoare in decor, pentru a facilita trecerea de la stejar la nucul usii, printr-un gri pietris, de exemplu, alaturi de alb? Camera este foarte luminoasa. Astept sugestiile tale cu mult interes. Iti multumesc!

Intrebare de la Iulia, pe adresa redactiei: Idei combinatii culori mobilier in aceasta camera de zi.

2 răspunsuri la “Idei combinatii culori mobilier in aceasta camera de zi”

Buna, Iulia!

Foarte detaliat mesajul tau, apreciez 🙂

Cred ca iti faci prea multe griji, culorile alese pentru mobila dorita vor arata foarte bine chiar daca nu sunt in ton cu usile de interior, mai ales ca, asa cum am inteles, nuanta de stejar din compozitia bibliotecii este apropiata de cea a parchetului.

Pentru ca ai mentionat importanta spatiilor de depozitare in cadrul apartamentului iti propun sa te gandesti si la urmatoarea varianta de mobilare a livingului: sa proiectezi pe intreaga suprafata a peretelui opus ferestrelor un dulap alb sau cu fronturi din oglinzi si usi glisante, pentru marirea vizuala a spatiului, iar pe peretele opus canapelei sa proiectezi biblioteca dorita care sa integreze si televizorul si biroul. Se poate opta pentru un birou integrat discret in mobila, nu pentru unul individual sau biroul poate fi mutat in dormitor (daca acesta nu are rol de camera copiilor).

In acest fel vei obtine mult mai multe spatii de depozitare, iar peretele opus canapelei va deveni punctul de atractie al livingului.

Iti multumesc, Victoria, pentru promptitudine si pentru sfat. Ma ajuta foarte mult un ochi profesionist. Am retinut si ideile privind configurarea spațiului. Le voi lua in calcul. In rest, voi continua sa va urmaresc cu drag. Mult succes in continuare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *