Categorii
Intrebari de la cititori

Incapere izolata cu vata minerala – simt disconfort, efect sera, stranut, respiratie afectata

Incapere 3.5 x 2.5 cu doi pereti exteriori izolati interior cu vata minerala, unul pe lungime si unul parapetul de sub fereastra. Izolarea s-a facut si la pardoseala sub parchet cu extrudat. Incaperea este deasupra unei logii a vecinului, ce tine permanent geamul rabatat la logie.


Mentionez ca toti peretii sunt calzi, fereastra este pvc termopan 1.50 x 1.50. Problema: este un total disconfort, stranut, raceala, respiratie afectata, senzatie de rece, efect de sera. Cum se rezolva acesta situatie?

Intrebare de la Mariana, pe adresa redactiei: Incapere izolata cu vata minerala – simt disconfort, efect sera, stranut, respiratie afectata.

5 răspunsuri la “Incapere izolata cu vata minerala – simt disconfort, efect sera, stranut, respiratie afectata”

Nu trebuia izolata spre interior ci doar spre exterior. Extrudatul de sub parchet este subtire, nu are efect de izolatie ci doar sa se aseze parchetul.

incercati sa izolati acum exteriorul si daca nu se remediaza scoateti vata de la interior.

v-ati inchis ca intr-o sera, montati un sistem de ventilatie, varianta cea mai simpla, costa in jur de 1200 lei, se monteaza in peretele exterior

Cand ati izolat la interior ati realizat un termos fara inertie termica. Daca deschideti geamul iese toata caldura si se raceste instant. Sa nu mai vorbesc de problemele de sanatate pe care vi le poate da aceasta situatie. Cel mai probabil la dvs montajul s-a realizat defectuos si au ramas zone in care vata minerala intra in contact cu aerul interior. Eu as scoate toata vata si as pune-o pe exterior, cu tot ce implica asta. Cu plamanii nu te joci.
ecology md/md/page/vata-minerala-termoizolant-letal

Mulțumesc tuturor. Cel mai mult deranjează faptul ca se simte rece ca și cum ar fi curent, ceea ce nu este după toată izolarea, doar elementele, în mod special fereastra, poate emana, nu știu. Cert este ca ma scol cu ochii umflați, tușesc, strănut. Va rog sa ma îndrumați. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *