Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa demolez doar o camera la o casa paianta si sa fac terasa?

La o casa din paianta cu 2 camere (peretii din pamant si nuiele disupse pe diagonala) este posibila demolarea peretilor uneia din camere si a lasa doar stalpii de rezistena pentru a crea astfel o teresa acoperita in locul camerei?


Daca este in regula sa demolam, cum ar trebui abordata demolarea la imbinarea cu camera care ramane intrega? Intrebam pentru ca e posibil ca nuiele de la peretii de demolat sa se continue si in peretii camerei care nu se demoleaza. Ar trebui taiati cu un fel de flex? Acea camera la care vrem sa daramam peretii si sa lasam doar stalpii pentru sustinere acoperis are deja 2 gauri mari in pereti si nu ne gandim la refacerea lor.

Scopul este transformarea casei cu 2 camere (una avariata cu pereti sparti, cealalta perfect intreaga) in camera de dormit cu terasa pentru weekenduri vara. Multumim mult pentru orice fel de raspuns sau intrebare aditionala, orice ne este de ajutor. Numai bine!

Intrebare de la Vasile, pe adresa redactiei: Pot sa demolez doar o camera la o casa paianta si sa fac terasa?

6 răspunsuri la “Pot sa demolez doar o camera la o casa paianta si sa fac terasa?”

Buna dimineata.
Se poate demola cu grija dar trebuie stiut in ce zona este, poate trebuie sau nu autorizatie de modificare fatada.
Trebuie vazut daca stalpii ce raman mai sunt buni, din ce lemn sunt,etc. Ar trebui ca in locul nuielelor taiate sa va ganditi la montarea unor contravantuiri. E bine sa vada lucrarea un structurist si sa va sfatuiasca calificat. Informarile de pe net este posibil sa coste mult mai mult.
Cu stima
0769214470

Bună. David mă numesc, constructor din Constanța. Părerea mea, că puteți demola aceea cameră și să faceți o terasă, dar demolarea se face manual și cu mare grijă la stâlpi de colț. Se taie cu un flex mare pe ambele părți ale zidului, între cele două camere, în zona stâlpilor se demolează manual. Cu respect David pfa construcții Constanța 0764807528

Multumesc pentru raspunsuri sunt de mare ajutor!

Locația este Prahova, langa Campina.

Am notat numerele dvs. de telefon si va voi contact eventual in vederea unei colaborari!

Astept si alte pareri/experiente, din pacate nu pot posta poze aici, dar putem comunica pe email, astept adresele dvs. de email.

Salut. Ing. structurist? la casa din paianta!
Cuvantul nu se poate, nu exista.
Da se poate dar cu mare grija.

Salut Aurel, sper ca vezi mesajul asta.

Iti multumesc pentru mesaj si te rog daca poti sa dezvolti ce inseamna „cu mare grija”, la ce are trebui sa avem grija sau ce trebuie sa avem in vedere sa montam, stalpi aditionali?

Multumesc mult! Sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *