Categorii
Intrebari de la cititori

Rog sfaturi materiale constructie terasa – variante?

Buna ziua! Caut ajutor si sfaturi in privinta structurii unei terase. Locuim intr-o zona unde bate vantul si ploua destul de des si dorim sa construim o terasa, mai exact sa acoperim o zona de langa casa, dar nu stim ce varianta sa alegem:


Structura din aluminiu sau metal si acoperis de sticla (poate policarbonat) sau lemn si policarbonat? Banuim ca este mai ieftina a doua varianta, dar care este mai rezistenta in timp? Va rog sfaturi, pareri si, daca se poate, recomandari de alte variante de structuri pentru o astfel de constructie.

Intrebare de la Georgiana, pe adresa redactiei: Rog sfaturi materiale constructie terasa – variante?

3 răspunsuri la “Rog sfaturi materiale constructie terasa – variante?”

Terasa închisă… deschisa… cu luminator?
Poți opta pt lemn și tabla deasupra… e o construcție ușoară. Sau prelata transparenta pereții și acoperișul din tabla. Sau ceva mai costisitor pereți retractabili din sticla.
Eu am optat pt o terasa închisă… izolata cu polistiren de 5 cm exterior… rigips și tinci alb interior. Iar ca luminator o fereastra termopan fixa de 2.2 m x 1.3 m cu geam duplex la exterior. Velux sunt f scumpe și mult mai mici. DAR… daca nu faci fereastra cum trebuie o să plouă la interior. Mie mi-a făcut cineva de care sunt fffff mulțumit. Sunt mici secrete le mijloc.
Succes

Elegant, frumos si rezistent in timp la coroziune este o structura de aluminiu eloxat cu acoperis din sticla armata care rezista la ploi cu grindina. Si arata superb. Dar este si cea mai scumpa.
Metal si policarbonat este ceva mai ieftin dar pot sa apara probleme in timp cu rugina (coroziunea) si deteriorarea acoperisului la ploi cu grindina mare.
Lemn si policarbonat este cea mai ieftina varianta. Daca aveti un arhitect bun sa va intocmeasca un mic proiect si protejati lemnul din cand in cand la actiunea apei si a cariilor s-ar putea sa obtineti cea mai ieftina dar si foarte deosebita terasa.
Succes.
inginer constructor autorizat Diriginte de Santier – Sorin C.
sorin30041960@yahoo.com

Ce pot sa-ti spun este sa nu faci acoperisul din policarbonat. In timp se arde de la soare, devine casant si la o mica grindina se gaureste si picura prin el. Alt motiv este ca daca intra apa in el si va intra stai fara grija se murdareste iremediabil.
Sunt oarecum in aceeasi situatie ca tine si singura solutie mai ok este pe lemn, cu acoperis din lambriu dar cu lac incolor sa pastrezi culoarea deschisa, peste el pusa tabla asemanaoare ca cea de pe casa. Nu vei avea lumina prea multa dar macar vei fi in siguranta in el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *