Categorii
Intrebari de la cititori

Ajutor: Galerie perdea montata in perete izolat interior cu polistiren

Buna ziua! Poate s-a mai confruntat cineva cu o problema asemanatoare si a gasit o solutie, ca eu nu am gasit. Am un perete izolat interior cu polistiren. Pe acesta am montat o galerie din lemn, cu 3 locuri de prindere, cu 2 sine, care cu perdea a stat perfect ok. Dupa ce am adaugat draperia, picioarele de prindere au inceput sa alunece si au iesit cu tot cu dibluri.


Nu am cum sa montez sina, pentru ca deasupra geamului este un brau cu spoturi (asa era casa cand am luat-o) si nu vreau sa fac reparatii majore, vreau doar sa pun o draperie care sa opreasca soarele. Cum ar trebui sa fac in asa fel incat sa nu sape in polistiren si sa ma trezesc cu galeria in cap? Multumesc pentru idei.

Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Ajutor: Galerie perdea montata in perete izolat interior cu polistiren.

6 răspunsuri la “Ajutor: Galerie perdea montata in perete izolat interior cu polistiren”

Am avut o situație asemănătoare. Soțul meu a făcut o gaură mai lungă, în care a introdus un diblu, cred că așa se numește, mai lung, pt. gips carton, care are niște cleme de fixare (se deschid și blochează alunecarea acestuia). Apoi a introdus sistemul de prindere al galeriei, și la fixat cu ciment, sau gips.

Există mai multe posibilități. Spun două dintre cele mai simple, rapide, solide și ieftine.
1. dibluri metalice care înfloresc în placa de gips carton.
2. cumpărat un laț (nu știu denumirea românească) de lungimea draperiei cu secțiunea de 20 mm / 50 mm, dat cu sika pe partea cu peretele și fixat de perete cu holz șuruburi prin înfiletare directă fără a face în prealabil găuri în lațul de lemn. Te asigur că rezistă la greutăți mari.
Câteodată nu am de ales și prin metoda asta agăț de pereți mobile grele în băi și bucătării…

Sunt în comerț dibluri pentru poliestiren (3,5,10 cm) arata ca melcii ptr rigips (dedeman). Spor.

Văd că sunt postate răspunsuri referitare la pereți de risips, dar nu cred că este cazul. în întrebare se menționează perete placat cu polistiren. Probabil că este perete exterior, care nu este de rigips. Eu am aceeași problemă și mă gândesc să decupez polistirenul cu o freză, doar exact pe spațiul necesar picioarelor de prindere a galeriei. Cred că este mai sigur să prind suporții direct de perete, așa cum sunt concepuți. Totul este ca spațiul rămas decupat să nu fie inestetic. Probabil puțin ipsos rezolvă problema.

Cumparati dibluri suficient de lungi incat partea care se deschide sa prinda in zid. gauriti cu rotopercutorul la lungimea totala a diblurilor. masurati distanta de la fata polistirenului pana la zidul din spatele polistirenului, taiati un distantier dintr o teava mai mare decat diblui , gen pvc, ppr, cupru. introduceti teava sa ramana la fata polistirenului, apoi montati piciorul galeriei si strangeti diblul. daca nu montati acel distantier galeria intra in polistiren si in timp se trage si in jos si incepe sa se miste. cu cat acel distantier are diametrul mai mare cu atat mai bine

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *