Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Apartament cu 2 camere in doar 32 mp? Vezi cum este posibil

Personal, as prefera sa am un apartament mic decat o garsoniera spatioasa. Si asta pentru ca imi place sa am un spatiu de dormit, cu un pat confortabil, separat de restul locuintei si nu in cadrul camerei de zi, pe o canapea extensibila, oricat de buna sau scumpa ar fi aceasta. Prin urmare, daca as avea o garsoniera, as cauta solutii sa o transform intr-un apartament cu 2 camere.


Probabil ca acelasi mod de gandire il avea si proprietara apartamentului de 32 mp atunci cand au cumparat o garsoniera nefinisata intr-un nou bloc de locuinte. Cu ajutorul designerului Elena Tareva spatiul necompartimentat si gol a devenit, in scurt timp, un frumos si modern apartament cu 2 camere, dotat cu o baie spatioasa, cu un dressing ce inglobeaza masina de spalat haine, cu o camera de zi practica si cu un dormitor intim si luminos.

Compartimentare interioara ingenioasa

Pozitionarea celor 3 ferestre, precum si instalatiile sanitare pentru baie si bucatarie au fost elementele care au ajutat-o pe Elena Tsareva sa stabileasca viitoarea configurare interioara a apartamentului. Pentru optimizarea cat mai eficienta a celor 32 metri patrati designerul a ales sa proiecteze un perete in diagonala. Mai exact, peretele ce desparte baia de incaperea open-space in care au fost amenajate livingul si bucataria micului apartament. Aceasta solutie a dus la crearea posibilitatii de proiectare a unui incapator ansamblu de dulapuri ce inglobeaza discret combina frigorifica si cuptorul electric, la intrarea in camera de zi, marind astfel capacitatea de depozitare a bucatariei in special si a locuintei in general.

Configurarea propusa de Elena Tsareva a primit imediat unda verde si a fost transpusa in realitate, astfel ca in cei 32 mp si-au gasit loc toate dorintele tinerei proprietare: un hol primitor, o baie mare, o camara / dressing in care a fost instalata masina de rufe, un open space cu zona de relaxare, loc de luat masa si o generoasa arie de gatit si un dormitor in care a incaput atat un pat matirmonial, cat si un dulap mare cu usi glisante.

Un proiect similar realizat pentru o cititoare CasaDex.ro gasesti aici: Dormitor separat in garsoniera de 30 mp.

Finisaje si idei interesante

Nu voi descrie fiecare incapere in parte, imaginile sunt extrem de clare si explicite. Vreau sa subliniez insa care sunt finisajele si culorile pe care a mizat designerul pentru reusita acestui proiect. In primul rand, asa cum se poate observa, designerul a optat pentru culori si nuante deschise si calde in acelasi timp. In baie peretii si pardoseala au fost finisate cu placi ceramice in tonuri deschise si calde de bej, care incalzesc si indulcesc atmosfera, venind totodata in contrast cu sanitarele albe. Pardoseala in tonuri calde se regaseste si in restul apartamentului, in hol si in dreptul ariei de gatit din bucataria open space designerul optand pentru o gresie crem cu striatii bej, iar pentru zona de relaxare din camera de zi si pentru dormitor fiind ales un parchet laminat intr-o nuanta apropiata.

9-baie-gresie-faianta-bej

Iata un alt proiect din care te poti inspira: Transformare garsoniera in apartament cu 2 camere pentru o familie cu 2 copii.

Pentru a scoate in evidenta cele doua principale arii de interes din camera de zi multifunctionala – zona de living si bucataria – Elena Tsareva a utilizat materiale diferite in placarea pardoselii si a peretilor. Daca pentru peretele din zona blatului de lucru a fost aleasa faianta tip Subway (Metro) de culoare albastra, peretele din spatele canapelei a fost imbracat cu panouri decorative 3D care imbogatesc decorul prin textura lor in relief. Iar pentru imbogatirea aspectului holului de intrare in apartament unul dintre pereti a fost placat cu un finisaj ce imita lemnul. In calitate de numitor comun pentru hol si camera de zi designerul a utilizat un tapet cu imprimeu abstract in tonuri de bej. Eu as fi renuntat la tapet in favoarea vopselei lavabile, aceasta din urma fiind mai usor de intretinut.

Poti vedea si: Amenajarea unui mic apartament cu 2 camere intr-o fosta garsoniera.

Pentru crearea iluziei de spatiu amplu si bine luminat designerul a evitat mobila cu finisaj mat, alegand in schimb, atat pentru garnitura din bucataria open space, cat si pentru alte elemente din apartamentul de 32 mp, fronturi lucioase care reflecta lumina. In acelasi scop, usile glisante ale dulapurilor de pe hol si din dormitor au fronturile placate in totalitate cu oglinzi.

Alt exemplu gasesti aici: Exemplu de transformare a unei garsoniere de 35 mp intr-un apartament cu 2 camere.

In acest fel, a fost obtinuta o amenajare simpla, ordonata si curata, iar drept rezultat apartamentul pare mai mare decat este in realitate. Poate ca paleta cromatica nu este tocmai una atragatoare, insa este una neutra si cuminte.

Designer: ElenaTsareva

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *