Categorii
Intrebari de la cititori

Cat costa acum, in 2020, constructia unui bloc P + 4 pe mp?

Buna ziua. Detin un teren pe care ma gandeam sa incerc constructia unui bloc de tip P + 4 prin credit bancar. Imi puteti va rog spune, cei care lucrati efectiv in executie, cam la cat estimati pretul pe metru patrat construit la cheie si eventual cam la cat credeti ca se poate ridica investitia cu toste costurile aferente?


Inteleg ca fiecare proiect are particularitatile lui si ca este imposibil sa ofere cineva un cost exact, de aceea urmaresc doar un cost estimativ. Este vorba despre 4 apartamente de 70 de mp pe etaj. Va multumesc anticipat.

Intrebare de la Razvan, pe adresa redactiei: Cat costa acum, in 2020, constructia unui bloc P + 4 pe mp?

11 răspunsuri la “Cat costa acum, in 2020, constructia unui bloc P + 4 pe mp?”

Depinde de mai mulți factori. În primul rând contează zona, pentru a se stabili raportul de fezabilitate al proiectului, relațional cu gradul de finisare și solicitările pieței locale. Poate fi un proiect cu terase multiple, poate fi un proiect clasic, cu garsoniere și două camere, poate fi un proiect open space, cu compartimentare ulterioară. Sunt multe variante, care nu pot fi evaluate clar, în afara unei întâlniri directe, fiindcă există și varianta unei asocieri, proprietar – constructor. Dacă există interes, așteptăm adresarea directă!

Buna ziua!
Prețul final al serviciilor de construcție (manoperă + materiale) vor ajunge la aproximativ 500-750 de euro/mpc pentru o casă la cheie, respectiv 250-400 de euro/mpc pentru o casă la roșu, fără TVA.

Pentru mai multe detalii ma puteti contacta la telefon 0754267814 sau pe email neaguadrian.office@gmail.com

Cu consideratie.
Arh. Adrian Neagu

Costul unei constructii este influentat de mai multi factori incepand de la studiu geotehnic – natura terenului , complexitatea constructiei, compartimentare si gradul de finisare. Putem discuta telefonic mai multe detalii incepand de la proiectare pana la finalizarea constructiei.
Cu respect si stima,
Echipa “Casatamultvisata Empire Building”
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Buna ziua ,

As dori sa va intocmesc o oferta de pret pentru aceasta am nevoie de :
Studiu geo
Planuri
Liste de cantitati
Liste dotari si echipamente daca este cazul
Autorizatie constructi/demolare
Contact : 0729520968 sau ciolantoni@gmail.com

Il faci cu 300-350 de eur pe mpc. Iti recomand sa iei o firma de project management. Te vor ajuta sa tii costurile sub control si isi pot asuma un pret fix. Eu am cost fix finisat la S + P + 10 de 500 de eur pe mpc, pret fix asumat de catre constructor inainte de pandemie. (acum costul cu manopera a scazut, se poate negocia usor). Ca regula (sa nu se supere nimeni / pot fi si exceptii) constructorii de pe aici sunt agiamii saraci dau niste preturi pt persoane care fac o casa si reusesc sa ii pacaleasca. Cand vin la lucru, ei lucreaza cu cofraje din scandura ca in 1960, nu au oamenii specializati de ex fierari betonisti etc.

Domnu’ Ciolan ce oferta sa dati dv la un bloc, cand dv aveti o firma cu 2 angajati si cifra de afaceri de 88 de mii de lei? oare asa zisi contructori care impanzesc mediul online cat cred ca mai merge sa contracteze manopera de ex la rosu la 80 de eur/mp si sa subcontracteze la 40-50 de eur/mp ? Manopera la ce ofera constructorii romani (cei mici) nu poate fi mai mare de 30 de euro/mp la rosu.

Salut Cosmin, lucrez si eu la un proiect in zalau de 2 cladiri s+p +4. Ai putea sa imi dai te rog contactul pentru firma de management cu care lucrezi tu. Ms mult ! 0745308506

Salut Andrei. Costul unui bloc este diferit de preț. Diferența apare prin faptul că prețul conține și profit. Dacă ai un buget anume pe metru pătrat, atunci poți să te apuci de studiat și să îți administrezi propriul proiect. Firmele de construcții din România lucrează cu sume mici, dar cu profituri foarte mari, chiar și între 100% și 300% pe an. Da! chiar așa de mult. Dacă tu primești un preț de 600 Euro pe metru pătrat, înseamnă că pe ei îi COSTĂ cel mult 300 Euro pe metru pătrat, restul este doar profit. Totul depinde dacă ești un om capabil să ducă un astfel de proiect.

Pentru că ai spus că deja ai terenul, eu am presupus că pe terenul tău se poate construi cu un POT, CUT și limita de înălțime favorabilă. Am mai presupus că actele sunt în regulă, că ai cadastru fără suprapuneri, că ești pozițional lângă o linie de medie tensiune, etc. Atunci costul cu terenul și a utilităților este eliminat, oarecum. Apoi urmează proiectul. Acesta este un moment cheie pentru că proiectul dictează de obicei și costurile. Având în vedere că ai terenul, proiectul va dicta aproape complet costurile.

Încearcă să mergi pe o structură din beton armat și să reduci complet utilizarea cărămiziilor eficiente și a zidăriei. Acolo o să te ardă la bani din cauza timpului îndelungat de execuției, a lipsei de forță de muncă specializată și de material furat sau irosit. Încearcă să găsești un arhitect, care știe să umble cu elemente prefabricate repetitive din beton armat. Apoi simplifică proiectul cât se poate de mult. Utilizează forme simple, cu colțuri, cu ferestre identice, cu pereți comuni pentru instalații, etc.

Dacă discuți cu un arhitect competent și cu experiență, el o să știe despre ce vorbesc eu aici. Nu numai că vei obține o clădire ieftină și rapid de construit, dar vei avea și un atuu în piață, față de prostiile care se construiesc acum în dreapta și în stânga. Gândește-te tot timpul la calitate și performanță, pentru că un cost crescut nu este sinonim cu calitatea. Aici mă refer la structură, chiar dacă structura este cea mai ieftină parte din clădire. Amenajările interioare, instalațiile, ușile și ferestrele pot reprezenta 75% din clădire, iar structura doar 25%. Asta dacă faci lucrurile cum trebuie.

Un ultim aspect pe care doresc să îl menționez are legătură cu finisajele și amenajările interioare. Pentru că dorești patru etaje și 4 apartamente de 70mp pe etaj, îți recomand să discuți direct cu fabrica. Cumpără aceeași gresie și aceeași faianță, același parchet, aceleași uși și aceleași ferestre. Costul scăzut apare când sari peste cârdul de intermediari. DACĂ nu te grăbești și DACĂ ai multă grijă și DACĂ ai grijă de proiect ca de copilul tău, atunci vei putea obține COSTURI de 250-350 Euro pe metru pătrat.

Alexandru Serbuta – Un raspuns foarte clar, documentat, care arata ca aveti experienta bogata in domeniul constructiilor. E usor de invatat de la dvs si va voi urmari postarile pe internet. Doresc sa incep constructia a doua cartiere mici de case. Exista vreo posibilitate de colaborare?

Caut constructor – investitor pentru un cartier de case in Curaturi – Iasi. O zona frumoasa, inconjurata de padure si in plina dezvoltare urbanistica. Terenul este de 8500 mp, intravilan, deschidere la asfalt aprox 120 m, toate utilitatile la limita terenului. Terenul este traversat de stalpi de inalta tensiune, la aprox 30 m de laterala lui. Sub cabluri nu se poate construi, dar se pot proiecta drumurile de ascces. Astept discutii si propuneri. Tel. 0753818581

dle cosmin detin un teren ultracentral in vaslui pe care voiesc sa construiesc un D plus P. plus 4 imi ies dor 3 aparamente si o garsoniera pe etaj. as dori sa aflu si eu firma de management cu care lucrezi sau poate o colaborare pe termen . momentan traiesc in europa. telefonul e 4407852864838! sau lasami nr tau de tel pls

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *