Categorii
Intrebari de la cititori

Cat costa acum, in 2020, constructia unui bloc P + 4 pe mp?

Buna ziua. Detin un teren pe care ma gandeam sa incerc constructia unui bloc de tip P + 4 prin credit bancar. Imi puteti va rog spune, cei care lucrati efectiv in executie, cam la cat estimati pretul pe metru patrat construit la cheie si eventual cam la cat credeti ca se poate ridica investitia cu toste costurile aferente?


Inteleg ca fiecare proiect are particularitatile lui si ca este imposibil sa ofere cineva un cost exact, de aceea urmaresc doar un cost estimativ. Este vorba despre 4 apartamente de 70 de mp pe etaj. Va multumesc anticipat.

Intrebare de la Razvan, pe adresa redactiei: Cat costa acum, in 2020, constructia unui bloc P + 4 pe mp?

6 răspunsuri la “Cat costa acum, in 2020, constructia unui bloc P + 4 pe mp?”

Depinde de mai mulți factori. În primul rând contează zona, pentru a se stabili raportul de fezabilitate al proiectului, relațional cu gradul de finisare și solicitările pieței locale. Poate fi un proiect cu terase multiple, poate fi un proiect clasic, cu garsoniere și două camere, poate fi un proiect open space, cu compartimentare ulterioară. Sunt multe variante, care nu pot fi evaluate clar, în afara unei întâlniri directe, fiindcă există și varianta unei asocieri, proprietar – constructor. Dacă există interes, așteptăm adresarea directă!

Buna ziua!
Prețul final al serviciilor de construcție (manoperă + materiale) vor ajunge la aproximativ 500-750 de euro/mpc pentru o casă la cheie, respectiv 250-400 de euro/mpc pentru o casă la roșu, fără TVA.

Pentru mai multe detalii ma puteti contacta la telefon 0754267814 sau pe email neaguadrian.office@gmail.com

Cu consideratie.
Arh. Adrian Neagu

Costul unei constructii este influentat de mai multi factori incepand de la studiu geotehnic – natura terenului , complexitatea constructiei, compartimentare si gradul de finisare. Putem discuta telefonic mai multe detalii incepand de la proiectare pana la finalizarea constructiei.
Cu respect si stima,
Echipa “Casatamultvisata Empire Building”
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Buna ziua ,

As dori sa va intocmesc o oferta de pret pentru aceasta am nevoie de :
Studiu geo
Planuri
Liste de cantitati
Liste dotari si echipamente daca este cazul
Autorizatie constructi/demolare
Contact : 0729520968 sau ciolantoni@gmail.com

Il faci cu 300-350 de eur pe mpc. Iti recomand sa iei o firma de project management. Te vor ajuta sa tii costurile sub control si isi pot asuma un pret fix. Eu am cost fix finisat la S + P + 10 de 500 de eur pe mpc, pret fix asumat de catre constructor inainte de pandemie. (acum costul cu manopera a scazut, se poate negocia usor). Ca regula (sa nu se supere nimeni / pot fi si exceptii) constructorii de pe aici sunt agiamii saraci dau niste preturi pt persoane care fac o casa si reusesc sa ii pacaleasca. Cand vin la lucru, ei lucreaza cu cofraje din scandura ca in 1960, nu au oamenii specializati de ex fierari betonisti etc.

Domnu’ Ciolan ce oferta sa dati dv la un bloc, cand dv aveti o firma cu 2 angajati si cifra de afaceri de 88 de mii de lei? oare asa zisi contructori care impanzesc mediul online cat cred ca mai merge sa contracteze manopera de ex la rosu la 80 de eur/mp si sa subcontracteze la 40-50 de eur/mp ? Manopera la ce ofera constructorii romani (cei mici) nu poate fi mai mare de 30 de euro/mp la rosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *