Categorii
Intrebari de la cititori

In 2020 se poate construi cu 30000 euro casa parter 120 mp?

In 2020 se poate construi la rosu (inclusiv acoperis si geamuri) o casa parter de 120 mp cu maxim 30000 euro? Dintre caramida clasica si bca ytong ce ati alege si care e mai ieftina?


Intrebare de la Livia, pe adresa redactiei: In 2020 se poate construi cu 30000 euro casa parter 120 mp?

8 răspunsuri la “In 2020 se poate construi cu 30000 euro casa parter 120 mp?”

Se poate. Dar lucrand numai „la negru” fara PROIECT DTAC si taxe pentru Avize, AUTORIZATIE de CONSTRUCTIE si Racorduri…

Dacă doriți detalii sunați pe nr de telefon sa discutam mai multe aspecte privind construcția ce vreti sa o faceti 0748695513

Proiectul dtac este mai ieftin, cel complet costa mai mult. Autorizatia si avizele si-au marit pretul de cateva ori. Proiectare undeva la 2-5E/mp, avize + autorizatii + Inspectoratul In Constructii mai pui 1500 E. Curent de santier, ajungi la un minim 2kE. Acum daca o faci la negru sau mai bine in familie, din lemn iesi in acei bani poate mai bine. Daca iei si un proiectant bun sa iti faca si proiectul de structura pe lemn practic trebuie sa urmezi indicatiile de acolo. Cele mai mari costuri sunt la beton, fierul de armare si manopera.

PROIECTUL DTAC+PTH costa minim 5 Euro./mp desfasurat +TVA pentru fiecare specialitate, studiul geotehnic costa minim 250-300 Euro+TVA,taxele pentru AVIZE si AUTORIZATIA de CONSTRUIRE au crescut mult anul acesta(2-3 ori fata de anul trecut),la fel costurile cu Bransamentele(apa-canalizare,gaze,electricitate).Manopera „la negru” a ajuns minim 65-70 euro/mp desfasurat la care adaugati costul cofrajelor,schela,popii metalici,utilajul de sapat/compactat si materialele.
In concluzie va garantez ca nu va ajung banii,chiar daca veti lucra total”la negru” sa finalizati casa „la rosu”,cu tamplarie si invelitoare.
Ca sa nu mai pomenesc despre Documentele privind Receptia la Terminarea Lucrarilor si Cartea Constructiei…

Lucrati la negru. Ulterior va vor cere PV-uri, Avize, Semnaturi, Faze… etc.
Trebuie sa gasiti un RTE CARE E GREU SA SEMNEZE CE NU A VAZUT SAU PE PRETURI… , Sa gasiti un Diriginte care e si mai rau si mai scump decat RTE, TREBUIE SA FACETI PROBE DE BETON, Incercarile distructive sunt mai scumpe decat cele de la turnare, iar cele nedistructive sunt ca si testele COVID… cand ies bine cand nu.
De regula ne scumpim la Tarate si ne Ieftinim la malai.
Bafta
Str.con.ion@gmail.com

Revin: Depinde de primar, la noi in sat sunt mai indulgenti si daca s-a facut casa si omu vine la primarie dupa nu se da amenda, ii pune sa faca actele pentru autorizatie si gata. Problema este cu ISC-ul si dirigintele de santier. Mie primul diriginte mi-a cerut 500E doar pentru faptul ca mai aveam 2 sapt si incepeam la o casa parter 80 mp. Are dreptate conion cand te prind la inghesuiala cer de nu se mai opresc. Am colaborat cu structuristul si mi-a gasit alt diriginte la jumatate de pret autorizat pentru mai multe tipuri de constructii care si-a facut treaba la fel, nu doar a dat cu semnatura. RTE nu a fost nevoie la mine pentru ca nu s-a cerut la ISC. Dirigintele incepea atunci 2 case pentru supraveghere, la prima (P+M) s-a cerut, si mie nu. Depinde la ce inspector in constructii ajunge dosarul.

Dle. Conion,
Aveți 100% dreptate!!! Ca inginer autorizat RTE dar și ca Diriginte Șantier vă pot spune că și RTE- ul și Dirigintele costă cam la fel de mult.La consolidări cu subturnări RTE-ul costă mai mult decit Dirigintele.
Cu stimă,
ing. Sorin C. sorin30041960@yahoo.com

adresati va rog la tel 0745324466 -PFA – prioectare, Dirigentie -4 domenii si se poate rezolva cu mult bun simt***

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *