Categorii
Intrebari de la cititori

Mai exista firme / mesteri pentru constructie casa paianta?


Salutari. Exista cineva care se mai ocupa cu constructie case paianta? Ne dorim o casa in judetul Dambovita, in zona de deal (Eg. Pucioasa, Tunari, Magura, Bezdead). Dupa niste cautari, am decis ca mai bine incercam sa construim una. Dar, vrem din paianta, pereti care sa respire, nu prea vrem beton si caramida. Vrem, vrem, vrem, dar nu ne pricepem sa facem. Asa ca: exista firme / mesteri care fac astfel de case? Cam la ce pret? Ne intereseaza 3 camere, baie, bucatarie, hol si beci.


Intrebare de la Adi, pe adresa redactiei: Mai exista firme / mesteri pentru constructie casa paianta?

9 răspunsuri la “Mai exista firme / mesteri pentru constructie casa paianta?”

Bună ziua, va pot executa proiectul dorit, casa paianta nr de tel sa discutam detalii 0759697234

Mai fratilor, realizati ca sunt multe dezavantaje la casele din paianta/chirpici? Paianta adica structura de lemn, iar ca pereti paie umezite amestecate cu argila. Uitati aici un link: casenaturale ro/tehnici/case-din-paianta/
Daca nu aveti bani sa o faceti din lemn si osb faceti structura de lemn si peretii din paie compactate: casasidesign ro/case-din-baloti-de-paie.html
Sau luati un container(sau 2) si il amenajati voi. Scutiti banii de proiect, avize, autorizatii care sunt foarte multi. Chiar aici mai devreme s-a prezentat un articol pe asceasta tema.
Nu vreau sa va descurajez dar ganditi-va de 2 ori innainte ca nu o faceti pentru 5 ani.
Succes

Si eu sunt interesata de o astfel de echipa, pentru renovarea unei case de paianta, tot in judetul Dambovita.

Si mie mi se pare casa din baloti de paie / osb cu structura lemn, cea mai buna varianta…

Bună ziua, dacă doriți sa construiți o casa tradițională din paiantă și aveți toată documentația, vă pot fi de ajutor. O zi plăcută.

Sunt case de paianta facute cu zeci de ani in urma si inca sunt in picioare asa ca teoria cu casa pt 5 ani sincer nu se verifica, problema la ora acuala o reprezinta meseriasii care nu mai sunt cei de atunci. Va apreciez pt tendinta care o aveti, bafta in cautare si ochii mari deschisi .

Buna ziua, Casa din paianta se face cu lemn de salcam sau stejar. Salcamul este cel mai bun pentru ca putrezeste greu. Dulgherul daca lucreaza dupa un proiect bine facut se descurca. Manopera e destul de dificila si murdara, amestecul de pamant, apa si paie marunte sau pleava trebuie facut cu atentie. Bafta.
Cu stima
str.con.ion@gmail.com

Buna ziua.
Noi facem , doar case pe structura lemn si suntem din Campina
Casa de paianta , ca orice casa , daca este intretinuta , rezista sute de ani . In familie avem , inca , casa strabunicului si bunicului , care au trecut de 100 ani si nu au nici o problema . Fals ca , lemnul trebuie sa fie doar de esenta tare , este mai bine , dar nu obligatoriu .. In schimb , pentru a respira , trebuiesc folosite materiale care respira .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *