Categorii
Intrebari de la cititori

Pot construi la 4 m fata de gard daca in certificatul de urbanism distanta minima e 5 m?

In certificatul de urbanism este mentionata distanta minima de 5 m intre casa si gard. Exista parghii sa realizez constructia la o distanta de 4 m? Daca da, care ar fi acestea? Multumesc.


Intrebare de la Gabriel, pe adresa redactiei: Pot construi la 4 m fata de gard daca in certificatul de urbanism distanta minima e 5 m?

5 răspunsuri la “Pot construi la 4 m fata de gard daca in certificatul de urbanism distanta minima e 5 m?”

In mod normal distanta minima este de 2 m, dar daca este 5 in certificatul de urbanism, incercati sa vorbiti cu primaria sa modifice. Consultati si legislatia cu privire la urbanism, consiliul local nu ar trebui sa dea hotarari care sa contravina legislatiei ci sa faciliteze punerea in aplicare.

Dacă este vorba de gard lateral atunci se poate face proiect urbanistic de detaliu și te poți duce pana în max 60 cm cu condiția sa nu ai geamuri către vecin sau acestea sa fie opace.
Dacă e vorba de distanta fata de gardul stradal acolo nu prea ai șanse deoarece distantele minime se stabilesc având în vedere viitoarele dezvoltări ale zonei. Dacă se va luați strada va trebui sa ți ia din curte, ori dacă tu ești chiar lângă strada nu prea o sa aibă cum sa mai facă acest lucru.

Distanta precizata in CU de 5 m este la drum acces (fata) sau in spate? Daca este la drum acces poate fi 5 m sau in aliniere cu alte constructii invecinate! In spate e obligatorie retragerea de 5 m

Distanta fata de limitele laterale poate fi modificata cu acordul notarial al vecinilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *