Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Gratarul integrat in gabioane de piatra, ideal pentru gradinile minimaliste moderne

Ti-ai pus vreodata problema cum ar trebui sa arate un gratar pentru a se integra perfect intr-o gradina moderna cu design minimalist? Cele construite din piatra sau caramida sunt asociate – pe buna dreptate – cu amenajarile rustice. Exista totusi o solutie moderna ce presupune folosirea pietrei naturale, una aparuta relativ recent si care deja face furori in tarile latine. Este vorba despre gratarele integrate in gabioane de piatra.


Iti este necunoscut termenul de gabion de piatra? Acesta face referire la niste constructii din plasa metalica de diferite forme umplute cu pietre, utilizate la imprejmuirea curtilor si gradinilor sau la delimitarea si accentuarea diverselor zone din perimetrul acestora. Poate le-ai intalnit si tu prin parcuri sau le-ai vazut in jurul unor case nou construite. Popularitatea tot mai crescuta a gabioanelor in amenajarea in stil minimalist a spatiilor exterioare a dus la integrarea in structura acestora a semineelor si gratarelor de gradina.

Un gratar cu design modern

Termenul gabion provine din cuvantul italian „gabbione” care inseamna „cusca de mari dimensiuni”. Traducerea explica instantaneu structura metalica ce tine la un loc tonele de bolovani in scopul formarii unor elemente decorative in peisagistica, la amenajarea curtilor, gradinilor si parcurilor si in constructiile civile, pentru intarirea si sustinerea diverselor elemente si structuri.

Afla mai multe despre ele de aici: Gabioane – constructii decorative pentru gradina din plasa si piatra de rau.

Un gratar de gradina poate fi integrat in tot felul de structuri, insa pentru obtinerea unui gratar cu aspect modern minimalist gabioanele de piatra par sa fie solutia ideala. Structura metalica in care va fi integrat gratarul poate avea orice dimensiune, in functie de spatiul pe care urmeaza sa-l ocupe acesta, iar partea frumoasa este ca oricine stie sa manuiasca un aparat de sudura si un flex isi poate face propriul gabion cu gratar integrat.

Iti recomand sa citesti si despre: Prelungeste-ti vara cu un semineu de exterior. 12 modele.

Un astfel de gratar modern poate fi integrat atat intr-o curte mare, unde i se poate aloca o suprafata generoasa, cat si intr-o curte mica, unde poate fi incorporat in gardul cu care este imprejmuita proprietatea. In curtile spatioase gratarele-gabion pot deveni centrul de atractie al zonei de relaxare, fiind plasate pe o terasa acoperita, intr-un foisor sau sub o pergola sau sub un pavilion minimalist. Cine dispune de bugetul necesar si cunoaste meseriasi cu experienta in acest tip de lucrari se poate alege cu un gabion care sa inglobeze nu doar gratarul, ci o intreaga bucatarie de vara cu blat de lucru, chiuveta, cuptor, spatii de depozitare a ustensilelor etc.

Mai poti citi si despre: Modele de gratare pentru gradina care te vor cuceri pe loc.

Sunt curioasa ce parere ai despre acest tip de gratare, ti-ar placea sa ai unul in curtea sau in gradina casei tale?

Sursa foto: pinterest

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *