Categorii
Intrebari de la cititori

Hidroizolatie si termoizolatie fundatie cu bitum si polistiren?

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un detaliu de executie hidroizolatie si termoizolatie fundatie. Eu vreau sa dau 3 straturi de emulsie bituminoasa si apoi polistiren de 5 cm. Problema este cu ce lipesc eu polistirenul de emulsia bituminoasa astfel incat sa nu se desprinda?


Constructorul sustine ca adezivul nu tine de bitum. Va rog ma ajutati, este o urgenta. Luni trebuie sa ne apucam de treaba si nu am solutia.
Multumesc.

Intrebare de la Marius, pe adresa redactiei: Hidroizolatie si termoizolatie fundatie cu bitum si polistiren?

2 răspunsuri la “Hidroizolatie si termoizolatie fundatie cu bitum si polistiren?”

E o mare problema, se lipeste cu spuma dar tine 2-3 ani si se dezlipeste.
Nu aveti voie sa gauriti fundatia dar… eu nu am gasit o solutie buna in ani de executie. Intrebati proiectantul, trebuie sa stie.
Cu stima
str.con.ion@gmail.com

Noi am lipit polistirenul cu spuma poliuretanica pentru polistiren, din aceea care expandeaza foarte putin. Tot asa avem emulsie bituminoasa, iar polistirenul este XPS de 20 (2 straturi de 10 cm). Deocamdata nu se desprinde (2 ani de la lipire). La noi partial este si ingropat in pamant, iar deasupra polistirenului XPS vine EPS grafitat tot de 20, practic peretele e continuu, nu are prag intre cele tipuri de polistiren. Parerea mea este ca si daca ar ceda lipitura intre bitum si spuma (ceea ce e putin probabil), nu ar avea unde sa se duca polistirenul acela, mai ales ca nu depaseste 1 m inaltime de la sol. E tinut de tencuiala exterioara (tencuiala, plasa, tencuiala decorativa), nu poate sa cada pur si simplu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *