Categorii
Intrebari de la cititori

Imi ajung 50000 lei pentru ridicarea casei + acoperis (90 mp)?

Buna sa va fie inima! Sunt un tanar de 25 ani si cu chiu cu vai am pus si eu 50000 lei de-o parte. Impreuna cu tatal meu si doi verisori (tatal este meserias iar cei doi verisori lucreaza in echipa tatalui pe santier tot ca necalificati). Deci mana de lucru o excludem, suntem in familie. Intrebarea mea este:


Imi ajung 50000 lei pentru ridicarea unei case de 90 mp doar pana la placa de sus? Precizez ca am sa o las un an fara acoperisul din lemn ci doar cu placa de beton turnata si nu stiu daca e ok sau nu. Materialele ma vor costa mai mult de 50000 lei sau imi ajung si pentru acoperis?

Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Imi ajung 50000 lei pentru ridicarea casei + acoperis (90 mp)?

10 răspunsuri la “Imi ajung 50000 lei pentru ridicarea casei + acoperis (90 mp)?”

Pentru 90 mp. construit aveți nevoie de circa 50 mc. de beton care vă costă cu tot cu pompa de beton aprox. 20.000 lei, 3,5 mc. de scăndura și rigle aprox. 2.800 lei, 6.000 kg. armături 21.000 lei, polistiren extrudat, hidroizolație verticală încă 2000 lei și 30 mc. cărămidă aprox. 15.000 lei plus mortar zidărie, sirmă fierar, sirmă dulgher, cuie, balast sub pardoseală la Cota 0,00. TOTAL după cum observați depășiți 60.000 lei fără manopera.
inginer constructor
Autorizat RTE. Sorin C.
sorin30041960@yahoo.com

Daca e sa o lasi fara acoperis mai bine nu o incepi pentru ca betonul si caramida sunt hidrofile (se imbiba usor cu apa). Daca tatal tau activeaza in constructii faceti impreuna un deviz de materiale si asa afli exact daca te incadrezi sau nu pentru ca preturile difera foarte mult in functie de ce iti doresti, ce este scris in proiect si piata locala.

Nu va ajung si nu e ok sa lasati un an placa descoperita. Noi am construit casa la rosu (adica inclusiv acoperis, usi exterior, geamuri) apoi am lasat-o un an sa mai facem rost de bani.

În plus de ce a spus Sorin ar mai fi proiectul și diversele autorizații…
E bine că la vârsta ta te gândești la casă și sunt sigur că o vei răzbi. Alții încep cu mașini…
Ai lista făcută de Sorin, poate mai micșorezi amprenta casei și ai putea să te încadrezi în 50 de mii…
90 de metri la sol e cam măricică.
La banii pe care-i anunți și faptul că vrei doar până la placa peste parter ar fi mai bine să revezi proiectul personal în 60 metri amprentă P+M, dai drumul la lucrări și cu 50k ajungi la placă. Restul poți să le amâni cât timp e necesar să găsești bani.

Felicitari pentruru performanta strangerii banilor, la varsta ta!!! Altii nu stiu pe ce sa sparga banii parintilor!!!
Din pacate, nici eu nu cred ca ti-ar ajunge pentru o constructie in stil clasic. De ce nu te orientezi spre varianta eco?
Multa succes!!!

sunteti prea ieftin la 50000. doar la o prima evaluare cu cele mai ieftine materiale: 90 mp x 200 euro/mp = 18000 euro x 4,80 lei/euro = 86400 lei. deci puteti sa va apucati de fundatii, iar anul urmator faceti casa, dar presupun ca este doar parter. de asemenea va trebuie proiect si autorizatie de construire.
pentru alte detalii adresati tel. 0745324466
mentionez ca sunt ing constructor, proiectant, responsabil tehnic cu executia si diriginte santier

Mulțumesc frumos pentru fiecare sfat! Precizez ca proiectul este al casei Cherciu (da-ți un search pe google daca nu știți despre ce casă este vorba). În mare parte este vorba despre acoperiș. Am înțeles că nu-mi ajung bănuții, dar până la anu îi strâng pentru constructia la roșu. Mulțumesc mult încă o dată, tuturor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *