Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate intabula casa inainte de a fi finalizata?

Cand pot intabula casa? Idea este ca doresc sa scot credit ipotecar pentru finalizare constructie, dar acolo trebuie casa sa fie intabulata. Curent am bani doar la rosu cu geamuri si izolatie exterioara.


Intrebare de la Gabriel, pe adresa redactiei: Se poate intabula casa inainte de a fi finalizata?

4 răspunsuri la “Se poate intabula casa inainte de a fi finalizata?”

Buna ziua,
Da se poate , faceti casa la rosu, puneti termopanele, faceti finisarile exterioare, mergeti la primarie si cereti sa va faca intabularea, pe baza de receptie provizorie, receptia finala o faceti pe urma…
Cu respect,
Mihai Lazar

Categoric NU. La intabulare va trebuie Certificatul de edificare a clădirii care se eliberează și pe baza Procesului verbal de recepție semnat la finalizarea lucrărilor de construcție.

Doamna, am facut destule case prin credit ipitecar la diferiti beneficiari , se face receptia partiala si se poate … depinde si de cum te misti pe la cei din primarie sunt si ei oameni…

Da, se poate, daca s-a finalizat exteriorul: tamplaria toata, acoperisul finalizat, tencuiala decorativa. Va spun sigur pentru ca noi asa am facut. Pe dinauntru nu era nimic, nici tencuiala, nici sapa, nici instalatii… Dar pe afara era terminata si am primit receptia finala. Cu receptia finala se poate demara procesul de intabulare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *