Categorii
Intrebari de la cititori

Am zidit casa fara stalpi de rezistenta. Pot face mansarda?

Buna. As avea nevoie de niste sfaturi. Am inceput sa construiesc o casa, tin sa mentionez ca fundatia are adancimea de 60 cm. Zidaria este facuta din caramida t30, dar casa nu are stalpi de rezistenta. Am ajuns cu ea la centura (centura are latimea caramizii si 15 cm inaltime). Intrebarea mea ar fi daca as putea face si mansarda sau daca nu, ce e de facut in acest caz? Astept raspunsuri. Multumesc.


Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Am zidit casa fara stalpi de rezistenta. Pot face mansarda?

7 răspunsuri la “Am zidit casa fara stalpi de rezistenta. Pot face mansarda?”

Buna ziua
Contactati ne telefonic si va oferim toate solutile tehnice ! Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
0742 756576 0787 393503

Buna ziua.

Daca au fost utilizate urmatoarele tipuri de caramizi – Caramida Termobloc T30, 290 x 240 x 188 mm ( nu conteaza producatorul ) atunci e cam greu cu realizarea unei mansarde chiar si din lemn. Acest tip de caramida ( bloc ceramic ) nu are capacitate portanta mare. Deci normal pt astfel de produse se prevedeau stalpi si grinzi de rezistenta. Doar in cazul caramizilor pline ( asa zisele caramizi tiganesti ) care au capacitate portanta mare se putea merge linistit cu mansarda fara probleme ( in cazul ca aveati rand dublu de caramzii – primul rand se punea caramida pe lat si randul urmator se puneau doau caramizi alaturate pe lung – la acestea caramizi lungimea este dublul latimii) .
Acum este necesar sa aplicati una din urmatoarele variante :
1) spargeti la colturi si la locurile de intersectie a pertilor si turnati stalpi dupa care majorati grinzile la inaltime de 30 minim in loc de 15 cm ). Este o treaba foarte grea si costitsitoate ( le fac doar cei priceputi in consolidari )
2) Realizati pe exteriorul casei o structura de lemn sau de beton pe care sa se sprijine mansarda ( ceva de ganul stalpi si grinzi pozate pe exteriorul casei ). Este mai simplu dar inestetic daca nu reusiti sa le incadrati in arhitectura casei. Am vazut astfel de realizari si unele erau chiar reusite dar altele erau de un prost gust greu de descris.
Alte variante exista dar preturile cresc foarte mult – consolidare ascunsa ( cu firma specializata ) , stalpi si grinzi incastrate in pereti si alte metode care fac ca actuala structura sa fie suficient de rezistenta sa suporte o mansarda ( de lemn sau de caramida ). Preferabil sa cautati un structurist si un proiectant sa va gaseasca ei o metoda care sa nu fie foarte scumpa si care sa va satisfaca cererea. Succes!

Rau ati procedat!
Insemna ca nu aveati Proiect si probabil nici Autorizatie de Construire!
Incercati sa intrati in legalitate ca o sa primiti amenzi de la Primarie si ISC…
Sau ati aranjat cu spaga si inca mai merge in zona dvs.?

Cauta un arhitect, un structurist si se va gasi o solutie. Nu exista „nu se poate, ai gresit initial suportă consecințele”. Dar atentie, numai cu SPECIALISTI. Nu te lua dupa profani, sau așa
ziși SPECIALISTI DATATORI CU PAREREA. Baftă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *