Categorii
Intrebari de la cititori

Beci construit de vecin la 50 cm de casa mea, mi-e frica

Vecinul din spatele casei a construit un beci la 50 cm de spatele casei mele 20 , 25 cm la mine in curte pe sub gard. Imi este frica de o surpare, cum sa procedez? Cine ar trebui sa ii faca vecinului un zid de sprijin, ce specialist, ce material sa foloseasca, ce grosime?


Intrebare de la Adriana, pe adresa redactiei: Beci construit de vecin la 50 cm de casa mea, mi-e frica.

3 răspunsuri la “Beci construit de vecin la 50 cm de casa mea, mi-e frica”

Daca a intrat cu beciul pe proprietatea dumneavoastra puteti sa-l reclamati la ISC, sau la Disciplina in Constructii din cadrul politiei locale. Nu trebuie sa acceptati nici un fel de constructie ilegala in aproprierea proprietatii.
Cu stima
str.con.ion@gmail.com

Conform codului civil, distanta minima fata de limita de proprietate este de 60 cm. Se poate construi pe limita de proprietate sau mai putin de 60 cm, cu acordul scris al vecinului, adica al dvs. In plus, in cadrul proiectului, daca are asa ceva, trebuia tinut cont la calculul de rezistenta, respectiv la incarcarea max asupra solului atat de constructia dvs cat si de a vecinului. In primul rand verificat daca are autorizatie si daca a respectat prevederile ei.

Interesant ! in anul 2019 am cerut autorizatie de construire si aveam 70 cm pana la limita cu vecinul meu unde construiam un garaj, nu a vrut sa accepte decat daca schimbam constructia la 1 m de gard.
Dupa cum spun unii „Legea este facuta de smecheri sa o respecte prostii”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *