Categorii
Intrebari de la cititori

Ce incalzire e renatabila la o casa la munte (-25 grade iarna)?

Ce fel de incalzire sa pun la o casa la munte de 170 mp? Temperatura iarna scade si pana la -25 de grade. In zona nu este gaz. Ce este mai rentabil: incalzire pe lemne, peleti, combustibil de tip M sau curent electric? Va rog exemple concrete de consum si costuri de instalare. Multumesc!


Intrebare de la Cristina, pe adresa redactiei: Ce incalzire e renatabila la o casa la munte (-25 grade iarna)?

2 răspunsuri la “Ce incalzire e renatabila la o casa la munte (-25 grade iarna)?”

Lemne si curent electric dublate de izolatie de 25 cm polistiren sau vata. Si panouri fotovoltaice on grid (cu conectare la reteaua electrica daca exista curent electric, iar daca nu pe baterii).

O pompa de caldura aer-apa, sau pompe de caldura aer-aer, cu functionare la -25 grade (temp minima -28 grade). Pompa de caldura aer-apa are avantajul ca ofera incalzire si apa calda, prin sistem pardoseala sau calorifere, cu un consum estimat la 7000-10.000 kwh/sezon de incalzire (7 luni pe an incalzire si apa calda). Daca se folosesc pompe de caldura aer-aer, ptr apa calda trebuie folosita o alta sursa – electric + panou solar termic (NU fotovoltaic), costul total ptr incalzire fiind ceva mai mic, pompele aer-aer avand o eficienta ceva mai mare dat fiind lipsa unui mediu de transfer termic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *