Categorii
Intrebari de la cititori

Ce pompa sa cumpar pentru o fantana de 20 m adancime?

Buna ziua! Am o fantana ingusta circulara cu adancime 18-20 m din care nu am scos de multi ani apa si acum as vrea sa cumpar o pompa pe care sa o montez si sa o las in fantana pentru a uda in gradina, apa nefiind curata. Poate ma poate ajuta cineva cu un sfat ce pompa sa cumpar, ca am vazut foarte multe oferte si nu stiu ce sa aleg, sa nu rugineasca, sa fie ingusta si nu pentru apa curata. Multumesc!


Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Ce pompa sa cumpar pentru o fantana de 20 m adancime?

5 răspunsuri la “Ce pompa sa cumpar pentru o fantana de 20 m adancime?”

Dacă se folosește numai în gradina, cea mai bună soluție este o pompă de apă cu vibrații. Este ieftină și foarte eficienta pentru udat gradina. Se poate pune un întrerupător pentru pornire / oprire pompă. Nu va trebuie decât furtunul pentru apă.

Daca vreti cu adevarat o pompa durabila va recomand pe cele torrent – Un exemplu: leroymerlin.ro/products/pompe-si-accesorii/438/pompa-submersibila-apa-curata-ensyco-torrent-750-w-2700-lh-h-max-58-m/1218

Un raspuns tehnic: cauta o pompa submersibila centrifuga multietajata din inox cu inaltimea minima de refulere de 40 m. Se gasesc in magazinele de bricolaj si au diametrul de la 7 la 12 cm. Intrucit apa o vei folosi numai pentru udat si eventual pentru baie, apa extrasa din fintina acumuleaz-o intr-un rezervor de 1000 l si de acolo foloseste-o la udat. Debitul de apa refulat de pompa sa nu fie mai mare de 3000 l/ora intrucit la un debit prea mare poate duce la innisiparea fintinii. Deasemeni, pompa va fi pozitionata la cel putin 50 cm deasupra fundului fintinii. Atentie, toate pompele submersibile au protectie la suprasarcina si la eventualele defectiuni ale motorului electric. Preturile sunt de la 300 la 700 lei , dar una ieftina este „ieftina” . Nu recomand cele cu vibratii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *