Categorii
Intrebari de la cititori

Cu ce izolez tavanele apartamentului? Ma terorizeaza vecinii cu mobila?

Buna! Am toti peretii rigipsati, si tavanele inclusiv, blocul e din bca, vecinii de la 3 ma terorizeaza cu mobila. O trantesc, scartaie, haraie, bubuie cu mobila cand o trantesc, ca se aude de la parter, in capul meu 20 din 24 ore. As dori sa izolez tavanele si peretele de la intrare hol apartament. Ce optiuni am? Va multumesc!


Intrebare de la Mirela, pe adresa redactiei: Cu ce izolez tavanele apartamentului? Ma terorizeaza vecinii cu mobila?

7 răspunsuri la “Cu ce izolez tavanele apartamentului? Ma terorizeaza vecinii cu mobila?”

Hmmm, cunosc sentimentul ca am si eu niste animale deasupra, cauta pe internet ca sunt placile de pluta sau canepa vezi care din ele au indicele de izolare fonica mai mare dar sa nu te astepti la minuni ca nk nu va estompa zgomotul total… roaga te sa le dea dzeu minte si bun simt vecinilor

buna ziua
exista un burete pentru antifonare, are forma cofragului de oua, e buretele care a luat foc la colectiv, la dv nu cred ca e cazul – se lipeste pe tavan si pereti in spatele rigipsului

Vată minerală antifonică și rigips antifonic (cel de culoare gri-bleu). Împreună dau un randament foarte bun împotriva zgomotului. Va spun din proprie experiență.

citeste legea 196 din 20 iulie 2018,acolo gasesti sectiunea privind obligatiile proprietarilor , faci o sesizare scrisa la presedintele asociatiei si invoci art respectiv care se refera la pastrarea linistii vecinilor si aduci la cunostinta ce fac vecinii, in 10 zile tb sa ti dea un raspuns si daca situatia nu se schimba in bine, atunci vei face sesizare scrisa la politie in care descri situatia pt ca a chema politia este destul de complicat ca astia se misca precum ochiul mortului si daca ajung cand aia nu mai fac zgomot atunci risti sa fi tu amentat pt alarme false. Sesizarea la politie o faci numai dupa ce vine raspunsul de la asociatia de proprietari. Incearca asa inainte de a investi in materiale de izolatie ca poate totusi ai noroc si le vine mintea la cap.

Dacă deasupra locuiește Președintele de Asociație care se aleargă cu președinta [ 87 și 81 de ani !] pot să pun muzica la maxim ca să antifonez? Antifonarea tavanelor la blocurile vechi cu camere mici înseamnă să mai reduc din înălțime care deja este … mică ! Deci care ar fi soluția cea mai FAVORABILĂ ? MULȚUMESC !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *