Categorii
Intrebari de la cititori

Este sigura constructia unei case pe structura lemn?

Cat de sigura este constructia unei case pe structura de lemn, izolata la exterior cu vata bazaltica? Rog pareri. Multumesc.


Intrebare de la Marius, pe adresa redactiei: Este sigura constructia unei case pe structura lemn?

6 răspunsuri la “Este sigura constructia unei case pe structura lemn?”

Nu stiu cata lume stie ca, de fapt, aproape toata Corbeanca lui Tantareanu e din osb, pe structura de lemn. Am vazut cu ochii mei, la inspectiile de evaluare pentru cativa clienti. Sincer, eu am mai multa incredere in sistemul asta de construire!!!

casele de lemn sint mai sigure din punct de vedere al constructiei daca e facut ca lumea si izolata cum trebuie comparativ cum orice costructie fie el din beton , caramida , bca sau orice altceva… singurul dezavantaj o constituie neatentia la foc de orice fel ca atunci o iei de la zero daca nu ai asigurare…
normal… parerile sint impartite. eu cel putin… am cumparat o casa veche de lemn si sint foarte multumit de el. e ok din p.d.v. termic… in rest e ok..
succes

Buna ziua.
Noi suntem specializati in realizarea constructiilor pe structura de lemn .
Eu fac o recomandare posibililor clienti , care balanseaza intre lemn si zidarie . Daca nu iubesc lemnul , sa nu-si faca casa de lemn . Ca si rezistenta , ca orice casa intretinuta , va rezista sute de ani . lemnul , odata cu trecerea timpului se intareste . Sa nu uitam ca , betonul are putin peste 100 ani si totodata sa ne uitam la cladirile de sute de ani care sunt facute din lemn sau cu lemn integrat , cum au rezistat .
pentru mai multe detalii , ne puteti contacta .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Stimate Dle. Mocanu
Daca nu stiti va spun eu ca in Roma antica, deci in urma cu peste 2000 de ani s-au construit cladiri (Colosseum) din caramida si beton (nearmat) care rezista foarte bine si astazi… Betonul armat a aparut intr-adevar mult mai tirziu, la inceputul secolului 19.
Aratati-mi insa si mie o constructie din lemn cu inaltime mai mare de 8,00 m care rezista de peste 2000 de ani!!!
Cu stima,
inginer constructor Autorizat Diriginte Santier si RTE(Responsabil Tehnic Executie)
Sorin C.

Fratilor, totul porneste de la proiectare si se termina la executie. Daca e sa ne uitam ca catedrala Notre Dame care a ars din cauza unei scantei.. electrica sau de la tigara, sau cine mai stie ce.. da numai cauza de degradare nu a fost… si care era in totalitate din lemn la inaltimi.. mari putem spune ca da se merita. Problema este unde mai gasesti executanti de o asa calitate sa faca o treaba trainica.
SI da o casa de lemn trebuie intretinuta. Nu este ca o casa de caramida care o lasi de izbeliste 5 ani si dupa e asa cum ai lasat-o. Mai sunt soricei, acarieni, omizi,etc… care sunt si in acoperisul caselor de caramida / beton. Sigur sunt si case de munte / cabane numai din lemn care rezista si acum, case de munte cu chirpici f bune.. scanduri si intre ele balega + pamant.. si astea tot la lemn se incadreaza, pt ca structura este din lemn.
Concluzia: alegeti un proiectant bun, un constructor si mai bun si indiferent de tipul constructiv o sa iasa bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *