Categorii
Intrebari de la cititori

Viessmann Vitodens 050 24 kw sau Vitodens 100 26 kw?

Salut, as vrea sa stiu intre modelele Viessmann Vitodens 050 24 kw si Vitodens 100 26 kw care ar fi mai potrivita pentru un apartament cu 2 camere, o baie si o bucatarie?


Vad ca parerile sunt impartite, pretul este evident mai mare la centrala Vitodens 100 26 kw, dar asta il face neaparat mai bun? Are alt afisaj cu touchscreen si poate si din cauza asta e mai mare pretul. Dintre voi care le aveti pe ambele la care ati intampinat cele mai multe probleme? Si pe care dintre cele doua centrale mi-ati recomanda-o?

Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Viessmann Vitodens 050 24 kw sau Vitodens 100 26 kw?

2 răspunsuri la “Viessmann Vitodens 050 24 kw sau Vitodens 100 26 kw?”

Buna ziua . Centrala nu se cumpara dupa frumusete sau dupa care e mai buna. Pentru centrala se face un calcul cu indicii de pierdere de caldura, cu necesarul de aport caldura si apa calda si la final se ia un coeficient de 1,25-1,4 mai mare decat necesarul calculat.
deci prima data puneti mana si calculati care este necesarul de putere calorica in cea mai rece zi din iarna ( sa zicem ca afara sunt -25 grd C si in casa doriti sa fie +25 grd C ), tineti cont de gradul de izolare al apartamentului, tine cont de pierderea de caldura prin pereti catre vecini ( in cazul in care stati la bloc ) si de toate pierderile care au loc , calculati care este necesarul de apa calda menajera ( la maxim ) si de aici va rezulta puterea maxima necesara a centralei. Acesta valoare o majorati cu 25-40 % si aveti centrala mult visata. Deci succes si spor la calcule. Pentru 2 camere la bloc ( cu un bloc bine izolat ) o sa aveti surpriza sa aveti nevoie de o centrala de maxim 15-16 Kw. Daca multiplicam valoare cu sa zicem un 30% o sa vedeti ca o sa ajungeti pe la un 20,5-21 Kw putere necesara pentru instalare. Deci de ce sa puneti una de 26Kw? Asa puneti una de 32 Kw fara display ca e mai buna si este aproape la acelasi pret cu una de 26 Kw cu display. Deci care e logica pana la final sa puneti una mult mai mare ? Totul incepe de la calculul necesarului de caldura si apa calda. Succes la calcule!

Pentru apartament cu 2 camere Vitodens 050 este ok, eu o am de cativa ani buni si nu am avut nicio problema, este o centrala foarte populara, economica si silentioasa, la un pret rezonabil. Modelul ceva mai scump, Vitodens 100 se comercializeaza de cativa ani buni la noi si are mare succes; este una dintre cele mai bune centrale din ceea ce exista acum pe piata, se remarca prin arzatorul cilindric MatriX din otel inoxidabil care nu prea se defecteaza, deci durata mare de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *