Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Accente colorate in amenajarea unui modern apartament din Bucuresti

Faptul ca acest apartament se afla in Bucuresti si a fost amenajat de un studio de arhitectura autohton a constituit un argument convingator pentru a ma face sa-i dedic un articol. Imi place sa prezint in paginile CasaDex.ro povesti romanesti prin intermediul carora cititorii nostri pot descoperi cat de talentati sunt arhitectii si designerii nostri.


Proiectul de astazi este unul semnat de studioul de design interior Spatiograf, cu sediul chiar in Bucuresti. Am reusit sa aflu ca echipa Spatiograf este formata din doua tinere si talentate arhitecte, specialiste in design si amenajari interioare, care au semnat deja destule proiecte cu care se mandresc, atat in zona rezidentiala, cat si in cea business. Este vorba despre Hajni Ilyes si Roxana Revin.

Amenajare de durata

Amenajarea apartamentului ilustrat in imaginile de mai jos a durat aproximativ 10 luni, timp in care tinerele arhitecte au tinut strans legatura cu proprietarii apartamentului. Cerintele acestora au fost destul de clare: isi doreau o locuinta colorata si moderna, prevazuta cu multe spatii depozitare si, foarte important, toate acestea trebuiau sa se incadreze intr-un buget mediu.

3-separator-bucatarie-living-etajera

Desi cerintele au fost cat se poate de clare si ideile prezentate de Hajni si Roxana au fost la obiect, unele dintre acestea au suferit mici modificari pe parcurs, astfel ca proiectul final de amenajare – cu mobila realizata la comanda – difera usor de cel propus initial. Insa, asa cum sunt convinsa ca veti remarca din imaginile de mai jos, aspectul final al apartamentului este unul placut, iar amenajarea, desi vesela si subtil colorata, asa cum si-au dorit proprietarii, este armonioasa si confortabila.

Munca in echipa

Apartamentul se afla intr-un bloc nou de locuinte, iar arhitectele l-au preluat inca din faza de proiect de la dezvoltator, fapt ce le-a permis sa ia din timp toate deciziile in privinta amenajarii si finisarii acestuia. In opinia mea, acesta este momentul ideal de contractare a designerilor – cand locuinta este inca in faza in care configurarea interioara nu este batuta in cuie si poate suferi cu usurinta modificari la acest capitol. Chiar daca finisajele au fost alese de proprietarii apartamentului indrumati de Hajni si Roxana, aplicarea acestora a fost executata de dezvoltator, asa ca lucrurile s-au legat cat se poate de bine.

In ce priveste designul, forma, culoarea si pozitionarea mobilei, nu au aparut modificari prea multe sau prea mari din faza de proiect si pana in stadiul final al lucrarii, semn ca echipa Spatiograf a intuit cu mare precizie ce anume isi doreau tinerii proprietari ai apartamentului. Insa schimbarile pe care pandemia le-a adus in vietile tuturor (cum ar fi munca de acasa, de pilda), i-a facut pe proprietari sa solicite cateva modificari in designul mobilierului din micul living open space. Mai exact, daca in stadiul de proiect initial mobila tv din living avea un design, in varianta de executare propriu-zisa aceasta a fost schimbata, pentru a ingloba si un mic birou ce deserveste spatiul de lucru de acasa.

Mai poti citi si: Bucatarie si living open space – solutie practica pentru apartamentele mici.

Mobila facuta la comanda

Trebuie spus ca rezultatul final pe care il vedem cu totii se datoreaza si mobilierului executat aproape in totalitate la comanda, o alta decizie inspirata a tinerelor arhitecte. Exceptie fac doar unele piese mici, insa si acestea au fost alese sa se imbine perfect cu mobila custom made. O piesa speciala, statement, cu impact vizual puternic, este masa din zona de dining open space. Aceasta a fost executata in atelierul Kenosis din Timisoara, un atelier specializat in prelucrarea lemnului masiv.

6-masuta-toaleta-dormitor-matrimonial-accente-galbene

As mai puncta doua elemente speciale in acest proiect de amenajare: solutia subtila si placuta estetic de separare vizuala a bucatariei de living. Este vorba despre un paravan despartitor in forma de etajera, solutie pe care o consider a fi cea mai discreta si eleganta pentru situatii de acest gen. Celalalt element pe care am dorit sa-l punctez este decorul oglinzii din baia apartamentului. Aceasta a fost imbracata intr-o rama neobisnuita, decorata cu o compozitie din flori stabilizate, lucrare realizata de compania romaneasca Passibloom.

Iti recomand sa citesti si despre: Gradini verticale de interior – plantele verzi in amenajarile moderne.

Apartamentul este luminos, atat datorita pozitiei, cat si gratie solutiilor de amenajare adoptate. Degaja un aer tineresc proaspat si tonic, parand in acelasi timp foarte confortabil si primitor. Le urez felicitari fetelor de la Spatiograf si la cat mai multe lucrari la fel de inspirate!

Sursa foto: Spatiograf, by Sebastian Apostol / Polysemic Studio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *