Categorii
Intrebari de la cititori

Amenajare living apartament cu balcon inchis si inclus

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu cateva idei de amenajare a unui living de apartament. Am ajuns intr-un impas cu privire la alegerea culorii mobilei (nu reusesc sa gasesc o culoare care sa se armonizeze cu restul).


Camera este zugravita in alb, parchetul este un stejar rustic, iar usile (2) sunt stejar ars. Momentan vreau sa pastrez canapeaua, care este rosie, dar sunt deschisa la idei si in privinta aceasta. Balconul este mic si l-am inchis si inclus in living, iar perdeaua este asortata cu canapeaua. Pe balcon as vrea sa amenajez un birou (iar nu stiu ce culoare sa il aleg).
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!

Intrebare de la Adriana, pe adresa redactiei: Amenajare living apartament cu balcon inchis si inclus.

2 răspunsuri la “Amenajare living apartament cu balcon inchis si inclus”

Buna, Adriana!

Incep prin a te intreba daca nu ti se pare ca livingul are prea mult rosu? Eu as renunta la draperiile rosii, dar as pastra totusi canapeaua, in calitate de vedeta a decorului, accesorizand-o cu pernute decorative albe cu broderii sau imprimeu in nuante de galben, verde, albastru etc. As asorta apoi draperiile cu pernutele decorative, conferindu-i astfel livingului mai multa culoare. Poti lua in considerare inclusiv realizarea la comanda a pernutelor decorative, in acest fel fiind posibila si confectionarea unor draperii asortate, din aceeasi tesatura cu unul dintre modelele de imprimeu din decorul pernutelor.

In functie de textilele pe care le vei alege vei putea opta pentru un model de covor. Eu cred ca acesta poate fi chiar punctul de plecare al intregii amenajari. Poti alege inclusiv un covor tesut cu motive traditionale, in alb si negru sau unul colorat.

Am scris un articol in care am vorbit despre accesorizarea si asortarea canapelelor rosii aici:

https://www.casadex.ro/2015/10/canapeaua-rosie-o-piesa-de-mobilier-pentru-un-living-deosebit/

Despre covoarele taranesti poti citi aici:

https://www.casadex.ro/2016/12/covoare-traditionale-taranesti-in-interioare-amenajate-in-stil-modern/

In ce priveste mobila, poti merge atat pe piese albe, cat si pe piese negre, intr-o nuanta deschisa a lemnului sau pe piese combinate (alb cu lemn). Personal, prefer mobila alba, considerand-o mai usor de asortat si accesorizat, dar cum avem gusturi diferite, e posibil sa nu te incante aceasta idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *