Categorii
Intrebari de la cititori

E nevoie de proiect pentru ridicare casa pe piloni in 2020?

Salut, suntem in 2020, iar unele primarii cauta sa nu raspunda la mailuri, asa ca ma adresez cu o intrebare strict informativa: doresc sa ridic o casa pe piloni din lemn tip A de 40 mp utili. Este nevoie de proiect de executie si ce acte mi-ar fi necesare de la primarie? In curand ma voi duce personal sa vorbesc dar nu am posibilitatea si doresc sa ma interesez inainte. Va multumesc.


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: E nevoie de proiect pentru ridicare casa pe piloni in 2020?

5 răspunsuri la “E nevoie de proiect pentru ridicare casa pe piloni in 2020?”

Buna ziua.
Firma noastra este interesata de lucrarea dumneavoastra. Va rog sa ne contactati la tel: 0740822692

Buna ziua . Conform legii 50/1991 , actualizata , da , este nevoie de autorizatie . Noi suntem specializati in constructii de case pe structura lemn si avem deja 2 case pe piloti . Sunt autorizate ca orice cada . Doar casele care nu sunt fixate de sol , nu necesita autorizatie. Casele pe roti . Avem si una pe roti , in tara . Ne puteti contacta pt mai multe detalii . cu stima 0722235456 office@constructii-caselemn.ro

Da, este necesar proiect, autorizatii, absolut totul ca la o casa normala. Asa ceva am dorit si eu sa construiesc langa Bucuresti doar ca ceva mai mare. Insa, primaria a zis ca nu se poate. Eu am vrut casa de locuit pe piloti din beton la inaltime de 1 m de la sol. Ei bine, nu au aprobat. Asa ca a trebuit sa fac proiect si sa fac o casa normala. Fundatia fiind izolata, pilotii se regasesc in pamant numai ca, si aici atentie, suprafata construita a reiesit 70 mp si nu 4 mp ca in cazul pilotilor. Ati inteles? Deci, nu. Si va dau un sfat. Renuntati la piloti din lemn. Vor putrezi. La final, pe piloti de beton, la 50 cm de sol, au aprobat casuta de gradina. 12 mp. Spor

Dacă pui o casă pe o placă de beton, fără fundație, adică la fel ca și un container pus pe placă sau pe ceva mai sus dar fără ancorare, se poate face ca și structură provizorie dar totuși întrebați in localitatea unde trebuie construită ! Din câte stiu, nu trebuie nimic !

Eu am tot citit despre casele din containere și pe structură metalică, care la fel, pot fi puse pe piloni. Toate firmele scriau că nu ai nevoie de autorizație. Pe mine mă interesează să o construiesc pe un teren extravilan. E valabilă aceeași lege?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *