Categorii
Intrebari de la cititori

Ma incadrez in 40000 euro sa construiesc o casa maxim 100 mp?

Ma incadrez cu suma de 40000 de euro pentru constructia unei case la cheie, cu suprafata de pana in 100 de metri patrati, in zona comunei Brazi judetul Prahova?


Intrebare de la Eugen, pe adresa redactiei: Ma incadrez in 40000 euro sa construiesc o casa maxim 100 mp?

15 răspunsuri la “Ma incadrez in 40000 euro sa construiesc o casa maxim 100 mp?”

Bună ziua,
Depinde de proiect și structura.
Nu ați specificat ce proiect de casa ați dorii sa construiți…
Specificați și ce include în acești 100mp.

Cu stima: Marius (Construct)
Email: cennt2006@yahoo.com
Tel: 0742737334

daca terenul este al tau , daca ai deja cumparate materialele, daca lucrezi tu… atunci DA… in caz contrar, nu iti ajung banii… poate o casa de lemn, vezi preturi… eu am facut casa la acest pret, dar 60 m utili, doar pe parter, fara etaj

La gri poti in acei bani la gata 100 mp construiti parter. Asta daca aveti deja proiect, autorizatii, curent, apa trase si lucrati si voi la construirea ei in regie proprie.
Banuiesc ca nu stiti din ce sa o faceti ca sa iesiti in acei bani. Ideea este ca ganditi gresit. Intai stabiliti asezarea camerelor sa vedeti de cat spatiu aveti nevoie, apoi din ce doriti sa fie (lemn, caramida, paie), un calcul sumar de materiale sa vedeti costurile urmat de proiect. Arhitectul va va da un deviz de materiale si va sfatuiti cu el ce cum sa faceti sa iesiti bine. Abea apoi, autorizatii, utilitati.

Doar ce am terminat o casa de 100 mp utili si va spun ca nu aveți cum sa va încadrați in bugetul acesta. Sub 60.000 de euro nu scăpați! Daca mai pierdeți un pic controlul la finisaje unde poate va doriți lucruri de calitate un pic peste medie atunci distracția se duce lejer în 70.000 euro. Sa nu mai vorbim de garduri, trotuare si amenajare curte! Succes și nervi de otel!

Se poate, dacă te pricepi cât de cât, ia 3-4 Dorei și stai lângă ei, vei reuși. Nu mai asculta la tot felul de jăpcari puși pe căpătuială.

In primul rând… nici nu stiu de unde sa incep. Va dau un exemplu, sunt case de 100 mp cu 2-3 pereti interior… si sunt case de 100 mp cu 6-7 pereti interiori… care costa mai mult? Sunt case de 100 mp cu acoperis in 2 ape simplu cu suprafața de acoperiș 150 mp si sunt case de 100 mp cu acoperișul de 200 mp… ca asa a vrut beneficiarul.
Cum faceti sa va bugetati? Simplu: dar in acelasi timp complicat atâta timp cât sunt atât de multe păreri. Trebuie in primul rand sa stiti cu cine sa vorbiti…
E tarziu… nu mai am chef sa va scriu, oricum la 400 euro/Mp nu aveti nici o sansa, poate Dorel va rezolva, el sigur face 200 mp cu 40000 euro

Cu 3-4 Dorei platiti cu 150-200 lei/zi faci o gramada treaba.
Pierderile de material in acest caz… mari.
Probele de beton 150-200 lei la fiecare turnare
Probele de fier beton in cazul in care nu e gata fasonat 180-200 lei pe diametru / achizitie.
RTE – 1500 lei/luna
DIRIGINTE DE SANTIER- 300-350 lei/vizita
Asa ca daca vreti o constructie care sa mearga bine si fara pierderi majore nu mai luati Dorei.
E piata plina de constructii care sunt facute cu diverse echipe pe diverse etape, dupa care cer expertiza pentru ca nu pot fi receptionate.
Bafta
str.con.ion@gmail.com

Iata un calcul simplu si aproximativ luind ca exemplu doar faza de Fundatii:
Trasare axe si Cota 0,00, nivelare teren, sapatura, turnare beton in egalizari, fasonare si montare armaturi, fasonare si montare mustati stilpi, cofraje, turnare beton, hidroizolatii verticale, umplutura pamant si compactare, umplutura pietris/nisip, montare tubulatura instalatii sub pardoseala, montare folie PVC si polistiren, montare plase sudate, cofraje laterale placa Cota 0,00, turnare beton in placa de Cota +0,00, decofrare.

Acestea sunt operatiile obligatoriu a fi facute pentru faza Fundatii. Cu 4 Dorei veti avea nevoie de circa 30 zile adica 4×30 zile x 200 lei/zi = 24.000 lei – aceasta reprezentind MANOPERA – la care se adauga topometrul, utilajul de sapat si talpa compactoare, plus transportul „Doreilor” la/de la santier + tigari + apa, adica inca minim 1200 Euro.
Nu mai continui cu calculul pentru celelalte Etape, adica Structura Parter cu zidarie, Buiandrugi Parter, Placa peste Parter cu Stilpii Parter, apoi Structura Etaj… din lipsa de timp dar sper ca va este cit se poate de clar ca in varianta „Dorel” cu siguranta nu veti reusi sa va incadrati in bugetul propus!!!
inginer constructor
Autorizat RTE(Responsabil Tehnic Executie)
Sorin C. sorin30041960@yahoo.com

Da cunosc pe cineva care a construit o casa din busteni la Rasnov si a costat fix 40000 eur atat. restul finisaje instalatie electrica apa canalizare alti bani. Mentionez ca la fundatia au fost alti bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *