Categorii
Proiecte de case inedite

Case parter prefabricate sub 15 mii Euro si garantie 10 ani

Statisticile arata o crestere a vanzarilor de case, apartamente si mai ales terenuri cu pana la 72% fata de septembrie 2020 si cu 43% fata de luna octombrie din anul anterior. Cumparatorii s-au orientat in special pe achizitionarea terenurilor, multi dintre noii proprietari urmand sa demareze si constructia de case in care sa se poata refugia si izola pe perioada pandemiei. Iata si explicatia pentru faptul ca proiectele de case pe parter, compacte si eventual prefabricate au inceput sa fie tot mai cautate.


Avantajul caselor prefabricate il reprezinta in primul rand timpul rapid de executie. Un alt motiv pentru care acestea sunt apreciate il reprezinta costurile de constructie; in multe cazuri acestea ajungand pana la jumatatea constructiilor de tip clasic. In tara noastra sunt multe firme care produc sau importa astfel de unitati prefabricate semn ca sunt tot mai apreciate de public. Asa ca astazi va prezentam cateva modele de case prefabricate pe parter disponibile acum si in Romania.

Produse in Turcia, importate si asamblate in Romania

Spuneam mai sus ca exista deja destul de multe firme care pun la dispozitia consumatorilor romani diverse tipuri de case si constructii prefabricate de import si nu numai. Una dintre aceste companii importa constructiile prefabricate din Turcia, oferind nu mai putin de 28 de proiecte diferite de case cu un singur nivel, adica desfasurate doar pe parter, cel putin jumatate dintre acestea costand sub 15000 euro fara TVA. Pretul fiecarui model creste in raport cu suprafata.

Cel mai compact proiect dintre casele pe parter sub 15000 euro masoara 40 metri patrati locuibili si costa 8399 euro, iar cel mai amplu are o suprafata de 100 mp si costa 14599 euro, in ambele cazuri pretul fiind fara TVA. Pe langa modelele prefabricate standard din portofoliul companiei turcesti, beneficiarii romani pot opta pentru proiecte personalizate, care pot fi elaborate impreuna cu reprezentantii romani ai companiei din Turcia care pot fi contactati pe pagina CasaPrefabricata.com. Toate constructiile au structura usoara din otel, sunt izolate cu vata minerala si pot fi asamblate in doar cateva zile de la livrarea pe santier. Producatorii sustin ca toate casele prefabricate din portofoliul lor au o durata de viata de 40-50 ani, iar costul final per metru patrat „la gata” ar fi in jur de 300 euro, subliniind astfel ca oferta lor este cea mai avantajoasa de pe piata.

Te invit sa citesti neaparat si: Afla cum poti alege cel mai bun proiect pentru casa ta.

Cateva proiecte de case pe parter

Unul dintre cele mai de succes modele din portofoliul companiei turcesti este casa pe parter Izma, care masoara doar 55 metri patrati distribuiti sub forma a 3 camere: un living cu bucatarie open space in suprafata de 24 mp, doua dormitoare de 10 si 13 mp, o baie de 4 mp, un hol mic de doar 2 metri patrati si o mica terasa de 10 mp. Acest model costa 10799 euro fara TVA.

Cu doar 100 euro mai mult costa modelul de casa fara etaj Elebor. Si aceasta are doua dormitoare o singura baie, un living amenajat in plan deschis cu bucataria si o terasa lunga si ingusta ce se desfasoara pe aproape intreaga fatada a casei.

4-casa-Elebor-doar-parter-70-mp

Un model de casa pe parter cu 3 dormitoare si 2 bai, potrivit pentru familiile mai numeroase, este modelul Pensea cu suprafata de 100 metri patrati. Acesta costa 10599 euro fara TVA si are o structura perfect decomandata, beneficiind totodata si de o veranda in suprafata de 16 metri patrati.

Inspira-te si de aici: Proiecte de case sub 80 mp, doar parter.

Daca e sa ne ghidam dupa spusele producatorilor, o astfel de casa de 100 metri patrati pe parter ar trebui sa coste, la gata, aproximativ 30000 Euro – o suma destul de mica daca e sa luam in considerare suprafata constructiei. Desigur ca terenul nu este inclus in acest pret, iar cumpararea acestuia atrage un set de cheltuieli si batai de cap suplimentare.

Ce include o astfel de casa pe parter?

In pretul fiecarui model de casa prefabricata cumparatorul va primi urmatoarele:

 • Transportul tuturor elementelor pana la locatie, acesta fiind gratuit doar pentru cei care locuiesc in Bucuresti si in judetul Ilfov. Livrarea in alte judete din tara se face contra cost, in baza unui tarif.
 • Planurile imobilului.
 • Structura usoara din otel, grinzile si structura acoperisului.
 • Acoperisul din tabla galvanizata vopsita, disponibila in 3 variante de culoare din care cumparatorii pot alege.
 • Peretii interiori si exteriori si materialele necesare finisarii acestora, respectiv, tencuiala decorativa pentru exterior si vopseaua lavabila pentru cei interiori.
 • Tamplaria exterioara din PVC, usa de exterior si cele de interior.
 • Instalatiile sanitare si electrice incastrate in pereti.
 • Obiectele sanitare din baie (lavoar, vas toaleta, cadita de dus si toate prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat necesare.

Find vorba despre o casa pe parter, nu are nevoie de scara interioara, dar cred ca e bine sa mentionez ca modelele cu etaj au inclus in pret si acest element.

Insa, pe langa beneficiile incluse in pretul caselor, fiecare cumparator trebuie sa stie la ce alte cheltuieli sa se astepte. Iata care sunt aspectele ce cad exclusiv in sarcina beneficiarilor:

 • Autorizatia de constructie si toate actele aferente.
 • Fundatia casei si izolatia dintre aceasta si parterul prefabricat.
 • Pardoseala propriu-zisa, adica sapele si finisajele necesare: gresie, parchet dusumea etc.
 • Racordarea la utilitati: apa, energie electrica, canalizare, gaze naturale, cablu tv si internet etc.
 • Instalatia si sistemul de incalzire.
 • Descarcarea elementelor prefabricate pe santier.
 • Montajul si asamblarea acestora, aspect ce impune contractarea unei echipe de constructori care sa realizeze montajul pe fundatia pregatita in prealabil.
 • Dirigintele de santier.

Personal, cred ca cele oferite in pretul fiecarui model de casa confera un minimum de confort. Pentru sporirea confortului ar fi nevoie de niste cheltuieli suplimentare. Un exemplu ar fi supraizolarea peretilor exteriori si a acoperisului, pentru limitarea pierderilor de caldura pe timp de iarna. Una peste alta, daca e sa luam in considerare timpul de livrare scurt si posibilitatea unui montaj rapid, acest tip de constructii prefabricate pot sa-i convinga pe multi sa aleaga sa-si construiasca o astfel de casa.

Sursa foto: CasaPrefabricata

Un răspuns la “Case parter prefabricate sub 15 mii Euro si garantie 10 ani”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *