Categorii
Intrebari de la cititori

Consolidare sau demolare si ridicare casa noua (Dambovita)?

Salutare, va rog o opinie, am mare nevoie de ajutor ca sa pot lua o decizie. Am cumparat o casa in judet Dambovita, din anii 50, 62 mp, parter, 1 calcan, constructie din boltari de beton si fundatie din beton nearmat de 90 cm adancime, 40 cm latime.


In urma expertizelor geotehnice si de rezistenta a materialelor, un inginer structurist mi-a spus ca ar inclina sa ne sfatuiasca sa pastram constructia, urmand sa ne dea solutie de consolidare, cel mai probabil prin camasuire fundatie si pereti, centura sus si, posibil, centura la nivel 0. In cazul in care mentinem constructia dorim sa o mansardam pe lemn (asa cum e deja mansardata casa cealalta din duplex, cea cu care avem calcan).

Casa are o fisura in fundatia calcanului. Cei care au facut studiul de rezistenta au zis ca e un defect de turnare (beton turnat in zile diferite). Totusi opinia finala de la structurist o sa o avem dupa ce e gata proiectul de constructie pe baza caruia sa faca proiect de consolidare.

Acum, dilema mea este: platesc proiect de constructie si apoi proiect de consolidare ca sa aflu daca consolidarea costa decent sau nu ma aventurez si daram, urmand a construi o casa noua din lemn?

Actuala constructie este legata la toate utilitatile (electricitate, gaz, apa curenta) si ne punem problema daca daramarea ei si construirea uneia noi (la ceva distanta de locul actualei case) nu o sa fie o bataie de cap si din acest punct de vedere.

Constrangerile sunt de bani si de timp. Cat dureaza o consolidare de acest tip si cat costa? Ma poate ajuta cineva cu ceva mai multe info? Ati trecut printr-o situatie similara? Multumesc!

Intrebare de la Stefan, pe adresa redactiei: Consolidare sau demolare si ridicare casa noua (Dambovita)?

4 răspunsuri la “Consolidare sau demolare si ridicare casa noua (Dambovita)?”

Buna seara.
Eu ma ocup in special de consolidari si pentru asta imi permit sa va dau un sfat.
1. Trebuie sa vedeti PUZ-ul si sa constatati daca puteti sau nu sa demolati si apoi sa construiti.
2 Probabil ca nu vi se va da acest drept
3. Structuristul are o solutie viabila si nu bate campii, mai ales ca e un duplex.
4. Acum eu consolidez o astfel de casa si trebuie sa va spun ca proiectul este bun dar pe masura ce se inainteaza se mai fac mici modificari.
5. Se poate, cu mare atentie sa luati autorizatie de consolidare si defapt sa demolati si sa refaceti de nou dar … mare grija.
Altfel, diferentele de pret nu sunt semnificative. Molozul trebuie evacuat in ambele solutii si costa.
Va stau la dispozitie daca mai aveti intrebari si va pot invita in Bucuresti sa vedeti o consolidare similara si sa va faceti o ideee.
Cu stima
str.con.ion@gmail.com
0769214470

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *