Categorii
Intrebari de la cititori

Cost receptie casa construita anul trecut

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce implica receptia casei si ce costuri intervin pentru a o finaliza. Casa este construita anul trecut. Multumesc si scuze pentru deranj.


Intrebare de la Alin, pe adresa redactiei: Cost receptie casa construita anul trecut.

4 răspunsuri la “Cost receptie casa construita anul trecut”

Daca a expirat autorizatia de constructie este o problema si atunci trebuie sa vorbiti cu arhitectul sa vada daca se poate prelungi… Daca nu, finalizati casa, achitati taxele si prin dirigintele de santier si arhitect convocati comisia de receptie. Atentie. In acest moment Cartea constructiei trebuie sa existe.
Cu stima
0769214470

Primul drum ar fi cel la primarie cu actele pe care le aveti si va invata ei ce sa faceti.
In cazul meu au fost acesti pasi:
1. Faceti certificatul energetic va trebuie la primarie pentru receptie.
2. Drum la primarie sa va dea suma de evaluare finala a constructiei conform evaluarii lor fiscale. Platiti diferenta daca exista si cu aceste acte mergeti la ISC. Eventual cei de la primarie vor dori sa vina sa vada daca ce ati construit corespunde cu ce exista in acte.
3. Drum la ISC petru verificare acte si plata taxei aferente.
4. Drum inapoi la primarie cu dovada achitatii taxelor.

Pentru Dl.VALI
La ISC va vor cere toate Documentele CARTII CONSTRUCTIEI-CAP.B-EXECUTIA prevazute de Legea 10/1991 intocmite,insusite,semnate si stampilate de catre inginerul RTE(al constructorului) si DIRIGINTELE de SANTIER al Beneficiarului,Programul de Faze Determinante,Condica de Betoane si toate Procesele Verbale de Lucrari Ascunse(pentru Fazele Determinante).
Cu respect,
inginer constructor
Sorin C.

Dacă proiectantul a încadrat clădirea la categoria D (și nu în categoria C), recepția este foarte simplă de efectuat. In funcție de zona totul se rezolvă la primărie. La mine casa din proiect a fost încadrată în categoria C, care presupune și solicitarea de participare a reprezentanților de la isc cu multe acte și cheltuieli. După finalizarea casei prima data m-am dus la primărie unde am aflat că locuințele din clasa C implică multă bătaie de cap (mai ales dacă nu ai respectat în totalitate proiectul). Așa că la sfatul celui de la primarie m-am dus la proiectant care a dat un fel de dispoziție de schimbarea clasei de importanta c in d. S-au făcut calculele finale la primărie, m-am dus la isc să plătesc diferența de plată și să comunic dispoziția proiectantului iar cu un plic subțirel dat reprezentantului primăriei am efectuat recepția casei împreună cu dirigintele de șantier. Simplu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *