Categorii
Intrebari de la cititori

Costuri incalzire cu centrala electrica, casa 100 mp?

Buna, ce costuri lunare ar fi pentru incalzirea casei (100 mp) cu centrala electrica? Specific faptul ca am casa din caramida, izolata cu polistiren de 10 cm. Cam la ce facturi sa ma astept? Multumesc.


Intrebare de la Georgi, pe adresa redactiei: Costuri incalzire cu centrala electrica, casa 100 mp?

10 răspunsuri la “Costuri incalzire cu centrala electrica, casa 100 mp?”

Nu stiu exact ce costuri sunt pe electric, dar sunt convins ca e mult mai mult decat cu centrale pe gaz sau pe lemne.
Probabil ca la o casa bine izolata (podul, peretii, sapele etc) scad si facturile

Eu la 132 mp am avut iarna trecuta un cost mediu de 1100 ron din noiembrie pana in aprilie. La fel casa din caramida cu polistiren de 10 cm. Acum depinde si ce temperatura se seteaza, eu am avut 20-20.5 grade. Pentru fiecare grad consumul creste. Am pornit centrala anul asta pe 18 oct si am consum de aprox 800 kw pana ieri. Aprox intrucat am si boiler, masina uscat rufe, restul consumului este sa zicem ca vara pentru celelalte electrocasnice. Mentionez ca este centrala de 9 kw monofazata. Spor!

Eu am incalzire electrica in pardoseala. Cu cablu incalzitor. Incalzesc 70 mp utili. Factura maxima , iarna trecuta a fost de 1050 lei. In rest o medie de 850 lei

Dupa izolarea casei interior si exterior, facturile au scazut la jumatate. Sunt foarte multumita! De la 120-150 € pe luna, am ajuns la 50-70 € pe luna. E ceva!

Depinde cat de izolata este casa! Am peretii din caramida phoroterma 30 cm si polistiren de 15 cm. Tavanul din beton cu grosime de 18 cm si vata bazaltica 20 cm. Inca nu am centrala termica dar mi s-a spus ca estimativ facturile pe timp de iarna vor fi sub 350 lei pt 200 mp si temperatura 22. Acum nu stiu cat de adevarat este…

Buna dimineata!
1. Incalzirea unui spatiu se face la volum. Degeaba spuneti ca aveti 100 mp daca nu spuneti inaltimea. Una este inaltimea de 2.5 m si alta este 2.8 m. Aveti 30 mc de incalzit in plus (echivalent un dormitor de 4 m pe 3 m cu inaltime 2,5)
2. Nu este specificata puterea centralei, ca sa va puteti calcula consumul. Centrala in speta nu merge 24 ore nonstop. Aceasta functioneaza undeva 3-4 ore pe zi, functie de izolatia casei. Costul ar fi: Puterea centralei x numar ore x pret conform abonamentului
3. Nu conteaza ca aveti polistiren de 10 peste caramida. Va calculat cineva punctul de roua ca sa determinati grosimea minima a stratului de izolatie tinind cont de materialul folosit la perete (grosime caramida si rezistenţa la transfer termic ). Ca sa intelegeti . Pe un perete de caramida cu grosimea de 29 cm grosimea minima pentru izolatie (vata bazaltica) este de 8 cm (calcul facut 20 grade Celsius in interior si – 20 grade Celsius exterior).
Cu stima si respect!

Stiu o locuinta care are 6 m inaltime – livingul nu are plafon si casa are 2 nivele locuite . Acolo e relevant decat volumul de incalzit .
De asemenea conteaza si climatul in care e casa – In Banat e unul iar in Maramures altul , la campie difera de cel de la munte , depinde si de cat de reusita e instalatia – am avut o echipa de mesteri care au instalat centrala si care au vrut ca musai sa puna supapa de siguranta de 3 bari desi producatorul centralei da max 2 bari , adica degeaba puneau de 3 bari ca pana sa deschida crapa cazanul – rolul acelei supape e sa impiedice asta .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *