Categorii
Intrebari de la cititori

Este ok acest pret pentru manopera acestor finisaje?

Buna ziua, am o rugaminte la meseriasii care ma pot ajuta cu o parere. Am gasit o echipa buna pentru manopera si materialele lor la urmatoarele:


– Zidire (inchidere) 4 ferestre de 1.50 m fiecare;
– Zidire (inchidere) 2 usi;
– Deschidere 2 usi;
– Deschidere 2 ferestre (una este mica pentru baie si bucatarie de 1.50);
– Montare 3 ferestre (cea mica pentru baie, bucatarie si inca una de 1 m);
– Montare 1 usa;
– Tencuit totul la rosu. Acolo unde este nevoie se vor face buiandrugi din beton;
– Tras canalizarea in baie si scos teava afara;
– Trase toate tevile de apa in baie si bucatarie pe sub sapa;
– Decopertat pardoseala (ciment actual in viitoarea baie si dusumeaua din bucatarie);
– Tras sapa groasa cu plasa de buzau. Suprafata 25 mp total (baie si bucatarie.

Mentionez ca eu am caramida pentru umplerea golurilor de la usile si ferestrele care le inchid, in rest ei vin cu materialele lor. Pretul total este de 5500 lei. Este ok?
Zona este la tara in apropierea Devei, judet Hunedoara. Multumesc pentru orice informatie.

Intrebare de la Marilena, pe adresa redactiei: Este ok acest pret pentru manopera acestor finisaje?

5 răspunsuri la “Este ok acest pret pentru manopera acestor finisaje?”

Este un pret. O sa vedeti ce o sa iasa.
La orice lucrare se face un deviz care include materiale, manopera, utilaje si transport. Devizul are si o inchidere de deviz. Se compara cateva devize si se accepta cel mai realist si convenabil. Cand se bate palma, amandoua partile trebuie sa fie atente la …. sau la… bataturile ulterioare /
cu stima

Multumesc mult, asa e in teorie dar in practica e cam altfel deoarece meseriasii buni nu sunt multi iar cei care sunt buni stiu ca nu ai multe oferte si atunci unii ridica pretul chiar mult. In orase gasesti mai multi dar la tara cam greu. Cit despre firme isi permite doar unul cu bani multi deoarece firma care vine evident de la orasul cel mai apropiat te va taxa la sange si te lipsesti. Aveam de daramat niste anexe si firma mi-a cerut 12.000 lei si a mai avut tupeul sa-mi spuna ca eu trabuie sa ma ocup de moloz ca ei nu au unde sa-l duca, sa caut un betiv din sat care sa darime acoperisul…pai bine tu de fapt ce faci? Doar intri cu buldozerul in pereti??? Asa am gasit o eghipa de tineri care in 3 zile mi-a darimat tot, au sortat lemnul, tigla si caramida, le-a aranjat frumos pe teren iar eu ma ocup cu molozul sa-l duc si mi-a luat 2000 lei. Alta… sa-mi traga apa in casa cu ceas si camin afara : firma imi lua 5000 lei si am rezolvat loco cu 1.500 lei. Din aceste 2 patanii am invatat ca firmele sunt cea mai proasta alegere. Unii spun ca ai garantie la lucrare dar asta e o alta pacaleala. Ce faci daca firma dispare intre timp? Ce faci daca nu vor sa remedieze? Ii dai in judecata? Pierzi timp si bani prin tribunale? Garantia data de firmele de constructie dupa mine sunt o bula de sapun pentru orice privat care are si el un ban sa-si faca ceva pe la casa si cam atit. Cea mai buna solutie este un meserias bun (o echipa daca ai nevoie) si termini cu banii dati degeaba la stat pe devize si firme. Toata problema este ca meseriasul sa nu se creada d-zeu sa te jupoaie ca de nevoie vei ajunge sa ti le faci tu asa cum poti.

Majoritatea romanilor , dupa ce isi vad treaba facuta , incep s-o dea de gard . Ba pretul e mare , ba calitatea nu e buna , poate meseriasul pleaca si nu mai cere plata . Oamenii cinstiti si corecti stiu ca pretul corect e cel la care se intalnessc cererea si oferta .. Si mai stiu ca nu exista calitate la doi lei . DOI LEI DAI, DOI LEI FACE !!!

Este un pret mic pentru mine, poate si datorita facptului ca locuiesc in capitala si aici sunt usor mai ridicate dar in orice caz v-as recomanda sa puneti multe intrebari inainte sa bateti palma astfel incat cel putin teoretic sa stiti exact ce lucrari se vor face. Va va scuti de multe intrebari fara raspuns lafinal 🙂

Domnule Niko, pina sa vad calitatea mai este. Deocamdata pot doar sa sper ca isi vor face treaba bine. Eu consider ca atita timp cit platesc pretul cerut trebuie sa mi se ofere calitatea. Cit privesc preturile ele sunt in functie de oferta din zona respectiva…daca ai de unde alege pretul scade. daca nu, invers. Degeaba vezi preturi pe net la diferite manopere ca difera mult in teren. Din acest motiv am intrebat si am specificat zona, exact pentru cei care cunosc. Eu inca nu am apucat sa vad treaba facuta, voi putea spune dupa. Daca voi fi multumita voi merge mai departe cu ei, daca nu, altii. Din acest motiv fac totul pe etape pentru ca asa vad daca merita ori nu sa continuii.
Cunosc f bine meseriasii, am construit acum 10 ani in bucovina si prima echipa am dat-o afara, mi-a gresit marimea fundatiei si la o camera nu mi-a lasat loc de usa :))))). Din acel moment am lucrat numai cu echipe de pocaiti pe care azi i-as aduce aici dar este prea departe de ei. Am tot respectul pentru ca asa profesionisti inca nu am vazut aici pina acum. Cind vezi un profesionist jos palaria dar din pacate azi prea putini mai gasim…. majoritatea cer bani multi pentru o munca de mintuiala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *